ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ιταλία: Νέοι κανόνες από την κυβέρνηση για τις ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες

Τα βαριά πρόστιμα που ενέκρινε η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας

Ιταλία: Νέοι κανόνες από την κυβέρνηση για τις ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία θέσπισε νέους κανόνες για τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη διάσωση προσφύγων και μεταναστών.

O νέος «κώδικας» για τις ΜΚΟ, που ενέκρινε την Τετάρτη (28/12) το υπουργικό συμβούλιο, επιτρέπει τη διέλευση και την παραμονή στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας, υπό τον όρο να ειδοποιούνται άμεσα οι αρχές της χώρας.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν θα επιτρέπεται πλέον η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από ένα πλοίο σε άλλο που ανήκει επίσης σε ΜΚΟ.

Τα πλοία των ΜΚΟ θα πρέπει να ζητούν αμέσως ασφαλές λιμάνι και να κατευθύνονται σε αυτό χωρίς καθυστέρηση.

Διαφορετικά θα τους απαγορεύεται η είσοδος στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας.

Για όσους δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες, τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 10.000 μέχρι 50.000 ευρώ, ενώ θα μπορεί να αποφασίζεται η προσωρινή ή και οριστική κατάσχεση του πλοίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.