ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Jerusalem Post: Αυτή είναι η τελευταία «προσφορά» του Πούτιν στον Ζελένσκι για τη λήξη του πολέμου

«Σε αρνητική απάντηση από το Κίεβο πατά γκάζι και αλλάζει το πρόσωπο της Ουκρανίας»

Jerusalem Post: Αυτή είναι η  τελευταία «προσφορά» του Πούτιν στον Ζελένσκι για τη λήξη του πολέμου

«Τελική» εκδοχή της προσφοράς της για τον τερματισμό της κρίσης φέρεται να έχει θέσει υπόψη του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Ρωσία, καλώντας το Κίεβο να απαντήσει αν την αποδέχεται ή αν την απορρίπτει.

Αυτό αναφέρει, τουλάχιστον, σημερινό δημοσίευμα της Jerusalem Post, σύμφωνα με το οποίο η πρόταση κρίθηκε «δύσκολη» αλλά όχι «αδύνατη».

Είναι χειρότερη από αυτό που θα έπαιρνε ο Ζελένσκι πριν από την επιχείρηση, αλλά «τα χάσματα μεταξύ των πλευρών δεν είναι μεγάλα», σχολίασαν πηγές στην εφημερίδα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Πούτιν διέταξε τις δυνάμεις του να σταματήσουν – πρόκειται για την εντολή για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός που δόθηκε απόψε – προκειμένου να περιμένει την απόφαση του Ζελένσκι.

Εάν ο πρόεδρος της Ουκρανίας απορρίψει την πρόταση, η προ ημερών υπόθεση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι «τα χειρότερα είναι μπροστά μας» είναι πιθανό να ήταν ακριβής. Σε αυτό το σενάριο, ο Πούτιν θα διατάξει τον στρατό του να πατήσει το γκάζι και να «αλλάξει το πρόσωπο της Ουκρανίας», γράφει η Jerusalem Post.

Στο δημοσίευμα προστίθεται πως ο Ζελένσκι είναι διχασμένος, καθώς «μπορεί να οχυρώσει την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, αλλά θα πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα»:

Είναι πιθανό να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την αμφισβητούμενη περιοχή του Ντονμπάς, να αναγνωρίσει επίσημα τους φιλορώσους αντικαθεστωτικούς στην Ουκρανία, να δεσμευτεί ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, να συρρικνώσει τον στρατό του και να δηλώσει ουδετερότητα.

Εξάλλου, κατά τις πηγές που επικαλείται η ίδια εφημερίδα, οι «πραγματικές» διαπραγματεύσεις γίνονται απευθείας μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και «είναι πολύ πιο σοβαρές από ό,τι λέει η Δύση».

Το Κίεβο φέρεται να μην έχει μοιραστεί με τη Δύση τι συμβαίνει στις διαπραγματεύσεις, καθώς δεν θέλει να θολώσει την παγκόσμια αίσθηση έκτακτης ανάγκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταληκτικά, η Jerusalem Post γράφει πως «παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις για μια γρήγορη νίκη επί του ουκρανικού στρατού αποδείχθηκαν λανθασμένες», ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «αποφασισμένος όσο ποτέ άλλοτε)» μιας και που «δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Όσο ο πόλεμος γίνεται πιο δύσκολος και οι απώλειες αυξάνονται, τόσο περισσότερο θα πιέζεται να επιδείξει πραγματικά επιτεύγματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.