ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προσπαθούν να ρίξουν την οικογένεια Μπάιντεν στα «μαλακά»: Θα κατηγορήσουν τον Χάντερ για… παράνομη οπλοκατοχή

Ο 53χρονος Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται για φορολογική απάτη χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις του πατέρα του Τζο Μπάιντεν

Προσπαθούν να ρίξουν την οικογένεια Μπάιντεν στα «μαλακά»: Θα κατηγορήσουν τον Χάντερ για… παράνομη οπλοκατοχή

Ποινική δίωξη στο γιο του Aμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, τον Χάντερ Μπάιντεν για παράνομη οπλοκατοχή θα ασκήσει ο ειδικός εισαγγελέας Ντέιβιντ Ουάις σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο σοβαρό αδίκημα όπως αυτό της φορολογικής απάτης για το οποίο κατηγορείται.

Να το θέσουμε απλά: Μπροστά σε αυτά τα οποία φέρεται να έχει διαπράξει ο γιος του Αμερικανού προέδρου την κατηγορία της οπλοκατοχής είναι σαν… να του δίνουν κλήση για παρκάρισμα.

Την ίδια στιγμή όμως, το καθεστώς των Δημοκρατικών έχει καταφέρει να διώξει ποινικά τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ για οτιδήποτε απίθανο θα μπορούσε να κατηγορηθεί.

Αυτό και μόνο έχει εξοργίσει την αμερικανική κοινωνία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ευθέως του προσάπτουν πως είχε αμφίβολης νομιμότητας δοσοληψίες στην Ουκρανία και στην Κίνα ενόσω ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017), κεφαλαιοποιώντας το δίκτυο επαφών και το όνομα του πατέρα του.

Είναι σαφές, πως το σύστημα των Δημοκρατικών κάνει ό,τι μπορεί για να απαλλαχθεί από τις σοβαρές κατηγορίες που θα μπορούσαν να εμπλέξουν άμεσα όλη την οικογένεια Μπάιντεν και άρα και τον νυν Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ντέιβιντ Ουάις διευκρινίζει στο έγγραφο αυτό πως οι κανόνες της διαδικασίας σημαίνουν πως έχει προθεσμία ως την 29η Σεπτεμβρίου προκειμένου να ζητήσει σώμα ενόρκων να απαγγείλει κατηγορίες για την υπόθεση. Η κατηγορούσα αρχή έχει πρόθεση να το κάνει «πριν από την ημερομηνία αυτή».

Ο Χάντερ Μπάιντεν, 53 ετών, κατηγορείται για φορολογική απάτη και απόκτηση όπλου ενώ ήταν τοξικομανής.

Ο γιος του Δημοκρατικού προέδρου είχε καταλήξει τον Ιούνιο σε προκαταρκτική συμφωνία με τον εισαγγελέα Ουάις για να ομολογήσει την ενοχή του στην πολιτεία Ντέλαγουερ, από την οποία κατάγεται η οικογένεια Μπάιντεν· η συμφωνία αυτή πιθανόν θα του επέτρεπε να αποφύγει τη φυλακή και την ενδεχομένως εξαιρετικά δυσάρεστη δίκη.

Όμως τον Ιούλιο μία δικαστής εξέφρασε αμφιβολίες για την εγκυρότητα της διευθέτησης, που ακυρώθηκε. Κατόπιν, ο εναγόμενος δήλωσε αθώος για την κατηγορία της φορολογικής απάτης.

Ο ειδικός εισαγγελέας ανέφερε τον Αύγουστο πως έκλεισε την έρευνα για φορολογική απάτη στην πολιτεία Ντέλαγουερ, προσθέτοντας όμως πως θα την ξανανοίξει σε άλλες πολιτείες.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, δικηγόρος και λομπίστας, κατηγορείται για μη υποβολή φόρων το 2017 και το 2018, όταν η φορολογητέα ύλη, τα εισοδήματά του, ήταν 1,5 εκατ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.