ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κίνα για το κατασκοπευτικό μπαλόνι πάνω από τις ΗΠΑ: «Είναι συσκευή επιτήρησης καιρού»

Το Πεκίνο ισχυρίστηκε ακόμη ότι το μπαλόνι ξέφυγε από την πορεία του

Κίνα για το κατασκοπευτικό μπαλόνι πάνω από τις ΗΠΑ: «Είναι συσκευή επιτήρησης καιρού»

Ως «συσκευή επιτήρησης καιρού» που δεν εγείρει ανησυχία χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας το κατασκοπευτικό μπαλόνι που εντοπίστηκε να πετάει πάνω από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το bbc.com, το Πεκίνο ισχυρίστηκε ακόμη, ότι το μπαλόνι ξέφυγε από την πορεία του και τελικά κατέληξε στις ακτές της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Επίσης, ανέφερε πως «λυπάται για την ακούσια είσοδο» και ότι θα διατηρήσει επαφές με τις ΗΠΑ προκειμένου να γίνει η αρμόζουσα διαχείριση της κατάστασης.

Επιπλέον, μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναβάλλει την επίσκεψή του στην Κίνα.

Το ABC News, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο, που δεν κατονομάζεται, ανέφερε πως ο Μπλίνκεν δεν ήθελε το περιστατικό αυτό να κυριαρχήσει στις συναντήσεις του με Κινέζους αξιωματούχους.

Εντούτοις, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση αεροδιαστημικής άμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD) παρακολουθεί στενά την τροχιά του.

Σημειώνεται, ότι το μπαλόνι εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ «πριν από ημέρες», πάντως οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών το είχαν θέσει υπό παρακολούθηση πολύ πριν, κατά την ίδια πηγή, που πρόσθεσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τέτοιο.

Όμως, αυτή τη φορά, το μπαλόνι παραμένει στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ πολύ περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.