ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ απομάκρυνε τους επικεφαλής του πυρηνικού οπλοστασίου

«Η Κίνα επιχειρεί μία από τις πιο βαθιές αλλαγές στην πυρηνική στρατηγική εδώ και δεκαετίες»

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ απομάκρυνε τους επικεφαλής του πυρηνικού οπλοστασίου

Τους δύο ανώτατους αξιωματούχους επίλεκτης μονάδας που διαχειρίζονταν το πυρηνικό οπλοστάσιο, αντικατέστησε η Κίνα, προκαλώντας εικασίες για εκκαθάριση.

Ο στρατηγός Λι Γιουτσάο που ήταν επικεφαλής της Δύναμης Πυραύλων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και ο αναπληρωτής του Λιου Γκουανγκμπίν είχαν «εξαφανιστεί» για μήνες.

Ως αντικαταστάτες ορίστηκαν ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Γουάνγκ Χουμπίν και το μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος Σι Σισένγκ. Και οι δύο προήχθησαν σε στρατηγό, τον υψηλότερο βαθμό για τους εν ενεργεία αξιωματικούς.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη απρογραμμάτιστη αλλαγή στη στρατιωτική ηγεσία του Πεκίνου εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Αναλυτής επισημαίνει στο BBC ότι η εκκαθάριση είναι σημαντική καθώς η Κίνα «επιχειρεί μία από τις πιο βαθιές αλλαγές στην πυρηνική στρατηγική εδώ και δεκαετίες».

Προσθέτει ότι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ελέγχει τον κινεζικό στρατό, αλλά ακόμη όχι πλήρως. Ο Σι «εξακολουθεί να ανησυχεί για τη διαφθορά στις τάξεις και έχει σηματοδοτήσει ότι η απόλυτη πίστη στο κόμμα δεν έχει ακόμη επιτευχθεί», είπε.

Ο Σι Τζινπίνγκ είναι και πρόεδρος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης της Κίνας, της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής.

Το Πεκίνο δεν έχει σχολιάσει το πού βρίσκονται ο στρατηγός Λι και ο αναπληρωτής του, ωστόσο δημοσίευμα της South China Morning Post την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι έχει αρχίσει έρευνα εναντίον τους από την επιτροπή για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Έρευνα διεξάγεται και για τον πρώην αναπληρωτή του στρατηγού Λι, Ζανγκ Ζενζχόνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προ ημερών είχε αντικατασταθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο για περίπου ένα μήνα πριν από την απομάκρυνσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.