ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κίνα: Στο Βιετνάμ θα μεταβεί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου ο Σι Τζινπίνγκ – Η ατζέντα της επίσκεψής του

«Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν πώς να ενισχύσουν τις σχέσεις Κίνας- Βιετνάμ, θα επικεντρωθούν στην πολιτική ασφαλεια και τη ρεαλιστική συνεργασία»

Κίνα: Στο Βιετνάμ θα μεταβεί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου ο Σι Τζινπίνγκ – Η ατζέντα της επίσκεψής του

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο Βιετνάμ, καθώς η χώρα ενισχύει την οικονομική της συνεργασία με το Πεκίνο, ενώ παράλληλα προσεγγίζει τις ΗΠΑ.

Η επίσημη επίσκεψη του Σι θα διαρκέσει από τις 12 ως τις 13 Δεκεμβρίου, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η Χούα Τσουνγίνγκ, αναπληρώτρια εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ατζέντα του Σι Τζινπίνγκ στο Βιετνάμ

«Στη διάρκεια της επίσκεψης του Σι οι δύο πλευρές θα συζητήσουν πώς να ενισχύσουν τις σχέσεις Κίνας- Βιετνάμ, θα επικεντρωθούν στην πολιτική ασφαλεια και τη ρεαλιστική συνεργασία», σημείωσε από την πλευρά του ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Τον Σεπτέμβριο είχε επισκεφθεί το Βιετνάμ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ είχε χαρακτηρίσει το ταξίδι του «ιστορικό».

Με την ευκαιρία εκείνη το Βιετνάμ και οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, κυρίως στον οικονομικό και τεχνολογικό τομέα. Οι δύο χώρες σκοπεύουν να συνεργαστούν περισσότερο στο θέμα των ημιαγωγών, έναν από τα σημαντικότερα σημεία τριβής μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον.

Από την πλευρά του ο Σι είχε επισκεφθεί το Βιετνάμ τον Νοέμβριο του 2017. Η χώρα έχει σημαδευτεί από τον σύντομο πόλεμο του 1979 με τον τεράστιο γείτονά της και μια σειρά περιστατικών στη μεθόριο.

Το Ανόι εξάλλου έχει διαφωνίες με το Πεκίνο αναφορικά με τη Νότια Σινική Θάλασσα, μια τεράστια ζώνη ναυσιπλοΐας από όπου διέρχεται μεγάλο μέρος του παγκόσμιου εμπορίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κίνα διεκδικεί σχεδόν το σύνολο της θάλασσας αυτής, στην οποία έχουν διεκδικήσεις το Βιετνάμ, αλλά και οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία και το Μπρουνέι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.