ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κίριλ Πέτκοφ: «Η Βουλγαρία θα εξαιρεθεί από το εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου έως το τέλος του 2024»

Η εξαίρεση αυτή είναι καθοριστικής σημασίας για τη χώρα

Κίριλ Πέτκοφ: «Η Βουλγαρία θα εξαιρεθεί από το εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου έως το τέλος του 2024»

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ επιβεβαίωσε ότι, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ελήφθησαν τη Δευτέρα για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η Βουλγαρία θα εξαιρεθεί από το εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου έως το τέλος του 2024.

Σύμφωνα με τον Πέτκοφ, η εξαίρεση αυτή είναι καθοριστικής σημασίας για τη χώρα.

Πρόσθεσε ότι οι πληρωμές για το ρωσικό πετρέλαιο πραγματοποιούνται με διαφορετικό τρόπο από τις πληρωμές για το φυσικό αέριο και αποκλείονται από τον μηχανισμό μετατροπής ρουβλίων. Δήλωσε δε ότι η εξαίρεση αυτή θα επιτρέψει στα διυλιστήρια πετρελαίου στο Μπουργκάς να προσαρμοστούν ώστε να λειτουργούν με μη ρωσικό πετρέλαιο.

Όπως τόνισε, η Βουλγαρία εξαιρέθηκε λόγω της κατανόησης ότι τα διυλιστήρια πετρελαίου είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν με ρωσικό πετρέλαιο. Δήλωσε ότι ένα μεγάλο μέρος των ταμειακών ροών από την ΕΕ προς τη Ρωσία θα σταματήσει γιατί οι νέες κυρώσεις εφαρμόζονται σχεδόν στο 90% των εισαγωγών πετρελαίου της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Πέτκοφ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι η Ρωσία σταμάτησε τις προμήθειες φυσικού αερίου για την Ολλανδία λόγω της άρνησης της Χάγης να συμμορφωθεί με τη ρωσική απαίτηση για πληρωμές σε ρούβλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις πληρωμές σε ρούβλια για να σταματά τον εφοδιασμό για διάφορες χώρες, δήλωσε ο Πέτκοφ στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης. Πρόσθεσε ότι, προφανώς, κάθε χώρα της ΕΕ που τηρεί τη σύμβαση, βλέπει τον εφοδιασμό της να σταματά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.