Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ιράν και Αζερμπαϊτζάν – Συνελήφθησαν 6 άτομα που κατηγορούνται για απόπειρα πραξικοπήματος

Εκατομμύρια Αζέροι ζουν στο Ιράν και το Μπακού κατηγορεί την Τεχεράνη ότι καταπιέζει την αζέρικη μειονότητα

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ιράν και Αζερμπαϊτζάν – Συνελήφθησαν 6 άτομα που κατηγορούνται για απόπειρα πραξικοπήματος

Το Αζερμπαϊτζάν απελαύνει τέσσερις ιρανούς διπλωμάτες, αυξάνοντας την ένταση στις σχέσεις του με το Ιράν.

Νωρίτερα στις 6/4 ο πρεσβευτής του Ιράν στο Αζερμπαϊτζάν είχε κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δραστηριότητες των τεσσάρων υπαλλήλων της ιρανικής πρεσβείας δεν ήταν συμβατές με το διπλωματικό τους καθεστώς, σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, υπογραμμίζοντας πως τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 48 ωρών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έξι άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα πραξικοπήματος.

Η δράση της ομάδας φέρεται να κατευθυνόταν από το Ιράν. Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώθηκε τον Ιανουάριο μετά την εισβολή ενόπλου στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Τεχεράνη, κατά την οποία σκοτώθηκε ο επικεφαλής ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκατομμύρια Αζέροι ζουν στο Ιράν και το Μπακού κατηγορεί την Τεχεράνη ότι καταπιέζει την αζέρικη μειονότητα. Στον αντίποδα, η Τεχεράνη θεωρεί ότι το Μπακού υποκινεί το αυτονομιστικό αίσθημα σε περιοχές του Ιράν όπου η αζέρικη μειονότητα έχει έντονη παρουσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.