
Με κοινή ανακοίνωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, δήλωσαν ότι η επιχείρηση στη Ντόχα ήταν «στοχευμένη κατά της Χαμάς, ως απάντηση για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ».
«Χθες, μετά τις δολοφονικές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έδωσε εντολή σε όλες τις δυνάμεις ασφαλείας να προετοιμαστούν για την πιθανότητα άμεσης εξόντωσης των ηγετών της Χαμάς. Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε πλήρως αυτήν την πρόταση» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως υπογραμμίζεται, η τελική απόφαση λήφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από εκτίμηση επιχειρησιακής ευκαιρίας και συνεννόηση με την ηγεσία του αμυντικού μηχανισμού. «Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας αποφάσισαν να εκτελέσουν τις οδηγίες που δόθηκαν χθες το βράδυ στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και τη Σιν Μπετ, και το έπραξαν με ακριβή και βέλτιστο τρόπο», σημειώνεται.
Στην ίδια ανακοίνωση, επανέλαβαν ότι η επιχείρηση είχε ως στόχο την ηγεσία της Χαμάς, την οποία κατηγορούν για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, αλλά και για τη συνεχιζόμενη δράση κατά του Ισραήλ. «Η ηγεσία της Χαμάς ήταν αυτή που ξεκίνησε και οργάνωσε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και δεν έχει σταματήσει να εξαπολύει δολοφονικές ενέργειες κατά του Κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του από τότε, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης της ευθύνης για τη δολοφονία των πολιτών μας στη χθεσινή επίθεση στην Ιερουσαλήμ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.