ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κονγκό: Τουλάχιστον 14 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε εκκλησία στην επαρχία Ιτούρι

Σκοτώθηκαν 9 άμαχοι, 4 από τους δράστες και ένας στρατιώτης

Κονγκό: Τουλάχιστον 14 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε εκκλησία στην επαρχία Ιτούρι

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Κυριακή στην επαρχία Ιτούρι, στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε πιστούς που προσεύχονταν σε μια εκκλησία.

Ο Συνασπισμός για την Ανάπτυξη του Κονγκό (CODECO), μια από τις πολλές παραστρατιωτικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή, ευθύνεται για την επίθεση, σύμφωνα με τον διοικητή της περιοχής Τζούγκου, τον Ράφιν Μαπέλα, και έναν τοπικό ηγέτη, τον Ντιεντονέ Λοσά.

Σύμφωνα με αυτές τις δύο πηγές, σκοτώθηκαν 9 άμαχοι, 4 από τους δράστες και ένας στρατιώτης.

Η CODECO ισχυρίζεται ότι προστατεύει τα συμφέροντα των αγροτών της φυλής Λέντου, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια συγκρούονται με τη φυλή των κτηνοτρόφων Χέμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιδρομές της οργάνωσης έχουν επιδεινώσει τη μακροχρόνια ανθρωπιστική κρίση στην επαρχία Ιτούρι, όπου περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια για να επιβιώσουν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.