ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρεμλίνο: «Δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο μάχης η συνάντηση Τ.Μπάιντεν-Β.Ζελένσκι»

«Θα την παρακολουθήσουμε στενά» είπε ο Ν.Πεσκόφ

Κρεμλίνο: «Δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο μάχης η συνάντηση Τ.Μπάιντεν-Β.Ζελένσκι»

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του προέδρου της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Ζελένσκι, η Ρωσία θα παραμείνει στην πορεία της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Είναι ασφαλώς σημαντικό να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που διοχετεύθηκαν προηγουμένως στην Ουκρανία δεν τη βοήθησαν να επιτύχει καμία επιτυχία στο πεδίο της μάχης. Τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που θέλει να αντληθούν στην οικονομία της Ουκρανίας θα είναι εξίσου καταδικασμένα. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά πώς εξελίσσεται αυτή η διαδικασία”, σημείωσε.

“Δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης ή την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Γι’ αυτό είμαστε σίγουροι”, δήλωσε ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε τι επίδραση θα μπορούσε να έχει η συνάντηση Μπάιντεν-Ζελένσκι στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι το Κρεμλίνο θα παρακολουθεί στενά την επικείμενη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και της Ουκρανίας. “Φυσικά, θα την παρακολουθήσουμε στενά”, είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο Μπάιντεν είχε προσκαλέσει τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο στις 12 Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα, ο Ουκρανός πρόεδρος είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στη Γερουσία των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, ορισμένα ρεπουμπλικανικά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας έχουν πρόσφατα ταχθεί κατά της παροχής οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τα σχέδια να συνδεθεί οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία με αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο των νότιων συνόρων των ΗΠΑ. Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ έχει επίσης προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.