ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κρεμλίνο: Πολύ σοβαρές οι κατηγορίες κατά των τριών επιστημόνων με ειδικότητα στην τεχνολογία υπερ-υπερηχητικών πυραύλων

Ανησυχεί η Μόσχα για διαρροή απόρρητων πληροφοριών

Κρεμλίνο: Πολύ σοβαρές οι κατηγορίες κατά των τριών  επιστημόνων  με ειδικότητα  στην τεχνολογία υπερ-υπερηχητικών πυραύλων

«Πολύ σοβαρές κατηγορίες που αγγίζουν και αυτές της εθνικής  προδοσίας» αντιμετωπίζουν τρεις Ρώσοι ακαδημαϊκοί που έχουν εργαστεί πάνω στην τεχνολογία υπερ-υπερηχητικών πυραύλων δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως έχει γνώση μιας ανοικτής επιστολής από επιστήμονες από τη Σιβηρία που υπερασπίστηκαν τους τρεις άνδρες, είπε όμως πως η υπόθεση είναι θέμα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στην επιστολή, που δημοσιεύθηκε προχθές Δευτέρα, συνάδελφοι του Ανατόλι Μάσλοφ, του Αλεξάντερ Σιπλιούκ και του Βαλέρι Ζβεγκίντσεφ επέμειναν στην αθωότητά τους και είπαν πως οι διώξεις κινδυνεύουν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στη ρωσική επιστήμη.

«Γνωρίζουμε πως ο κάθε ένας από αυτούς είναι πατριώτης και τίμιος άνθρωπος που δεν είναι ικανός να κάνει αυτό για το οποίο τους υποπτεύονται ο ανακριτικές αρχές», ανέφεραν.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρει πως η Ρωσία είναι παγκόσμιος ηγέτης στους υπερηχητικούς πυραύλους, που μπορούν να ταξιδεύουν με ταχύτητες έως 10 μαχ (12.250 χλμ/ώρα) προκειμένου να ξεφύγουν από την αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού.

Χθες Τρίτη η Ουκρανία δήλωσε πως κατάφερε να καταστρέψει έξι τέτοιους πυραύλους μέσα σε μια νύχτα, αν και η Ρωσία το αμφισβήτησε αυτό.

Ανακοινώσεις σε ακαδημαϊκά συνέδρια που εκτείνονται στη διάρκεια πολλών χρόνων δείχνουν πως οι συλληφθέντες συμμετείχαν συχνά σε αυτά.

Το 2012, ο Μάσλοφ και ο Σιπλιούκ παρουσίασαν τα αποτελέσματα ενός πειράματος σε σχέδιο υπερηχητικού πυραύλου σε σεμινάριο στην Τουρ, στη Γαλλία. Το 2016, και οι τρεις περιλαμβάνονταν στους συγγραφείς του κεφαλαίου ενός βιβλίου με τίτλο “Hypersonic Short-Duration Facilities for Aerodynamic Research at ITAM, Russia”.

Στην ανοικτή επιστολή των συναδέλφων τους στο ITAM –Khristianovich Institute of Theoretical and Applied Mechanics στο Νοβοροσιμπίρσκ– αναφέρεται πως το υλικό που είχαν παρουσιάσει οι επιστήμονες σε διεθνή φόρα είχε ελεγχθεί κατ΄επανάληψη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν περιείχε απαγορευμένες πληροφορίες.

Οι υποθέσεις τους δείχνουν πως «οποιοδήποτε άρθρο ή εργασία μπορεί να οδηγήσει σε κατηγορίες για εσχάτη προδοσία», όπως αναφέρεται στην ανοικτή επιστολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε αυτή την κατάσταση, δεν φοβόμαστε μόνο για την τύχη των συναδέλφων μας. Απλώς δεν καταλαβαίνουμε πώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.