Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό: Toυλάχιστον 30 νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε Καθολική Εκκλησία

Ο ΥΠΕΞ της Ιταλίας καταδίκασε σθεναρά την επίθεση

Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό: Toυλάχιστον 30 νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε Καθολική Εκκλησία

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε Καθολική Εκκλησία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, οι ADF (Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις), μια ένοπλη ομάδα που είχε ιδρυθεί αρχικά από πρώην αντάρτες της Ουγκάντας και στη συνέχεια ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, επιτέθηκαν στην ενορία της Ευλογημένης Ανουαρίτ της Κομάντα, στην επαρχία του Ιτούρι.

«Χθες το βράδυ, γύρω στις 9, ακούσαμε πυροβολισμούς από την κατεύθυνση της εκκλησίας, είχαν εισβάλει οι ADF και μέχρι στιγμής είδαμε 35 πτώματα», είπε από την πλευρά του ο Ντιεντονέ Κατανάμπο, ο τοπικός αρχηγός της συνοικίας Ουμότζα όπου βρίσκεται η ενορία.

Ο Κριστόφ Μουνιαντέρου, ο συντονιστής της ΜΚΟ «Συνέλευση για τον Σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», έκανε λόγο για «προσωρινό απολογισμό 38 νεκρών», αποδίδοντας και αυτός την επίθεση στις ADF.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, καταδίκασε σθεναρά την επίθεση, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 40. «Οι χώροι λατρείας πρέπει πάντα να προστατεύονται», υπογράμμισε.

Τους τελευταίους μήνες, επικρατούσε ηρεμία σε αυτήν την περιοχή του Ιτούρι που συνορεύει με την Ουγκάντα. Η τελευταία μεγάλη επίθεση των ανταρτών σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, όταν σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι στη Μαμπάσα.

Οι ADF έχουν σκοτώσει χιλιάδες αμάχους και ενέτειναν τις λεηλασίες στη βορειοδυτική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.