ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΛΔ Κονγκό: Κατηγορεί τη Ρουάντα για «εγκλήματα πολέμου» μετά τον βομβαρδισμό ενός σχολείου

Λίγες ώρες αφότου η Ρουάντα κατηγόρησε τον στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ότι εκτόξευσε δύο ρουκέτες εναντίον εδαφών της

ΛΔ Κονγκό: Κατηγορεί τη Ρουάντα για «εγκλήματα πολέμου» μετά τον βομβαρδισμό ενός σχολείου

Ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κατηγόρησε χθες Παρασκευή τη Ρουάντα ότι βομβάρδισε ένα σχολείο στην επικράτειά της, σκοτώνοντας δύο παιδιά, κάνοντας λόγο για «έγκλημα πολέμου» και «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι οι δυνάμεις της Ρουάντας βομβάρδισαν δύο περιοχές στην ανατολική επαρχία του Βόρειου Κίβου της ΛΔΚ το απόγευμα της Παρασκευής. Μεταξύ άλλων χτυπήθηκε ένα σχολείο, με αποτέλεσμα δύο αγόρια – ηλικίας 6 και 7 ετών – να βρουν τον θάνατο και άλλος ένας συνομήλικός τους να τραυματιστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αυτή η κατηγορία διατυπώθηκε λίγες ώρες αφότου η Ρουάντα κατηγόρησε τον στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ότι εκτόξευσε δύο ρουκέτες εναντίον εδαφών της.

Από την πλευρά της, η ΛΔΚ αρνήθηκε ότι εξαπέλυσε τέτοια επίθεση και υποστήριξε ότι η Ρουάντα επιτέθηκε στο δικό της έδαφος και ότι επιχειρεί να «εξαπατήσει» τη διεθνή κοινότητα.

Οι σχέσεις μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και της Ρουάντας είναι τεταμένες μετά τη μαζική άφιξη στο ανατολικό τμήμα της ΛΔΚ των Χούτου της Ρουάντας, που κατηγορούνται ότι σφαγίασαν τους Τούτσι κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας του 1994.

Οι σχέσεις των δύο χωρών άρχισαν να εξομαλύνονται μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΛΔΚ από τον Φέλιξ Τσισεκέντι το 2019, αλλά ένα ξέσπασμα βίας αναζωπύρωσε τις εντάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αφρικανική Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν απευθύνει έκκληση σε Κινσάσα και Κιγκάλι να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.