ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Λίβανος: Πυροβολισμοί εναντίον του κτιρίου της πρεσβείας των ΗΠΑ – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

Η αμερικανική πρεσβεία βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές ασφαλείας του Λιβάνου

Λίβανος: Πυροβολισμοί εναντίον του κτιρίου της πρεσβείας των ΗΠΑ – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης εναντίον του κτιρίου της πρεσβείας των ΗΠΑ στον Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας Τζέικ Νέλσον ενημέρωσε πως δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Ο Τζέικ Νέλσον ανέφερε ότι «στις 22:37 σημειώθηκαν πυροβολισμοί κοντά στην είσοδο της πρεσβείας των ΗΠΑ. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι εγκαταστάσεις μας είναι ασφαλείς», συμπληρώνοντας ότι η αμερικανική πρεσβεία βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές ασφαλείας του Λιβάνου.

Νωρίτερα φέτος συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από τη φονική βομβιστική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό στις 18 Απριλίου. Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν για την επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν 63 άτομα, την λιβανέζικη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Μετά από εκείνη την επίθεση, η πρεσβεία μεταφέρθηκε από το κέντρο της Βηρυτού στο χριστιανικό προάστιο Ακάρ, βόρεια της πρωτεύουσας. Μια άλλη βομβιστική επίθεση έπληξε τη νέα τοποθεσία στις 20 Σεπτεμβρίου 1984.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τελευταία χρόνια δεν έχουν αναφερθεί επιθέσεις στην πρεσβεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.