ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Τσαβούσογλου: «Από τη Στοκχόλμη εξαρτάται» η επικύρωση της αίτησης ένταξης στο ΝΑΤΟ

Το Πρωτόκολλο για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ υποβλήθηκε στο Προεδρείο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης

Μ.Τσαβούσογλου: «Από τη Στοκχόλμη εξαρτάται» η επικύρωση της αίτησης ένταξης στο ΝΑΤΟ

«Από τη Στοκχόλμη εξαρτάται», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν ρτωήθηκε για το ενδεχόμενο έγκρισης από την Τουρκία της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η διαδικασία επικύρωσης της αίτησης της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ ξεκίνησε από το κοινοβούλιο της χώρας.

Το Πρωτόκολλο για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο υπέγραψε ο Ερντογάν, υποβλήθηκε στο Προεδρείο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης (Κοινοβούλιο) της Τουρκίας.

Στις 17 Μαΐου 2022, η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και μέχρι σήμερα μόνο δύο από τις 30 χώρες, η Τουρκία και η Ουγγαρία, δεν την έχουν ακόμη επικυρώσει.

Η Βουδαπέστη και η Άγκυρα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει την ετοιμότητά τους να επικυρώσουν τη φινλανδική αίτηση, αλλά όχι τη σουηδική.

«Την περασμένη Παρασκευή, μίλησα με τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών.

Του είπα ότι θα ανακοινώσουμε την απόφασή μας σχετικά με τη Φινλανδία, θέλουμε να το μάθουν πρώτα από εμάς και όχι από τα μέσα ενημέρωσης, γιατί δίνουμε μεγάλη σημασία στις διμερείς μας σχέσεις και τις σεβόμαστε.

Εκείνος, με τη σειρά του, μου είπε ότι ελπίζει ότι η αίτησή τους θα ολοκληρωθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ (στο Βίλνιους, τον Ιούλιο).

Είπα ότι αυτό εξαρτάται από εσάς», είπε ο Τσαβούσογλου στο τηλεοπτικό κανάλι «A Haber».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.