ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Μ.Ζαχάροβα σε ΝΑΤΟ: «Οποιαδήποτε επίθεση στην Κριμαία θα απαντηθεί με ισοδύναμο κτύπημα»

Νέες εξελίξεις στην ανατολική Ευρώπη πυροδοτηθεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Μ.Ζαχάροβα σε ΝΑΤΟ: «Οποιαδήποτε επίθεση στην Κριμαία θα απαντηθεί με ισοδύναμο κτύπημα»

Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέβιντ Κάμερον ισοδυναμούν με παραδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «ουκρανικά χέρια», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Κάμερον είπε την Πέμπτη ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα όπλα που της παρέχει το Λονδίνο για να πλήττει στόχους εντός της Ρωσίας και ότι επαφίεται στο Κίεβο να αποφασίσει εάν θα το πράξει.

«Τα λόγια του Κάμερον είναι περαιτέρω απόδειξη του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Δύση εναντίον της χώρας μας. Η Ρωσία απαντά σε αυτό και θα συνεχίσει να απαντά», είπε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος προειδοποίησε επίσης ότι σε οποιοδήποτε ουκρανικό πλήγμα, υποστηριζόμενο από τη Δύση, εναντίον της γέφυρας της Κριμαίας ή στην ίδια την Κριμαία, η Ρωσία θα ανταποδώσει.

«Θέλω να προειδοποιήσω την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες ότι οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες εναντίον της Κριμαίας όχι μόνο είναι καταδικασμένες να αποτύχουν αλλά επίσης θα αντιμετωπιστούν με ένα καταστροφικό ανταποδοτικό πλήγμα», χωρίς να διευκρινίσει που.

Η Ζαχάροβα είπε επίσης ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει σε μια πιθανή κίνηση της Δανίας να περιορίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα των ρωσικών πλοίων στα στενά της Βαλτικής, την οποία θα θεωρήσει εχθρική ενέργεια.

Η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει “σοβαρές” προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου, που θα βασίζονται στις υπάρχουσες “πραγματικότητες”, εφόσον η Ουκρανία δεσμευτεί να παραμείνει στρατιωτικά ουδέτερη στο μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι προϋποθέσεις αυτές είναι ίδιες με εκείνες που έχουν ήδη απορριφθεί από το Κίεβο στο παρελθόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.