ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μακελειό στην Πράγα: Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 24χρονος έψαχνε πόρτα-πόρτα τα θύματά του

Μυστήριο ακόμα το κίνητρο του Νταβίντ Κόζακ

Μακελειό στην Πράγα: Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 24χρονος έψαχνε πόρτα-πόρτα τα θύματά του

Μυστήριο εξακολουθεί να αποτελεί για την τσέχικη αστυνομία το κίνητρο του 24χρονου μεταπτυχιακού φοιτητή Ντέιβιντ Κόζακ ο οποίος την Πέμπτη διέπραξε τη φονικότερη επίθεση των τελευταίων ετών στην Τσεχία καθώς από τα πυρά του έπεσαν νεκροί 14 άνθρωποι ενώ άλλοι 25 τραυματίστηκαν σε σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα.

https://twitter.com/white_lenka/status/1737912281835413634?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1737912281835413634%7Ctwgr%5E66fa15bea9b1567e5f925933756ada84cd27ca64%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1448808%2Fpraga-o-24hronos-epsahne-aithousa-aithousa-ta-thumata-tou-ti-egrafe-sto-imerologio-prin-to-makeleio%2F

Την ίδια ώρα μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 24χρονος έψαχνε πόρτα-πόρτα στις αίθουσες της σχολής προκειμένου να ανακαλύψει περισσότερα θύματα. «Έψαχνε από αίθουσα σε αίθουσα για να δει αν υπάρχουν άνθρωποι για να πυροβολήσει. Κλειδώσαμε την πόρτα της αίθουσας πέντε λεπτά πριν να προσπαθήσει να την ανοίξει» περιέγραψε ο δημοσιογράφος Γιάκομπ Βάισμαν, ο οποίος ετοιμαζόταν να δώσει εξετάσεις στην αλβανική γλώσσα.

Ο ίδιος είπε στον Guardian ότι τα αγωνιώδη λεπτά μέχρι να τους εντοπίσουν οι αστυνομικοί που είχαν φτάσει στο κτήριο τηλεφωνούσε και έστελνε μηνύματα σε αγαπημένους του: «Προσπαθούσα να πω στους ανθρώπους τι συμβαίνει. Πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου, τη φίλη μου. Αν είναι το τέλος θέλεις να πεις ό,τι δεν έχεις πει προηγουμένως».

«Αφού ακούσαμε τους πυροβολισμούς και τα ουρλιαχτά, φάνηκε να ηρεμούν τα πράγματα για λίγο και μετά από 30 λεπτά ξεκίνησαν εκ νέοι οι πυροβολισμοί και οι φωνές. Όταν βγήκαμε από την αίθουσα υπήρχε παντού αίμα».

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 24χρονος χρησιμοποίησε ένα όπλο ZEV 308 Win AR10, ένας τύπος όπλου που έχει χρησιμοποιηθεί συχνά σε επιθέσεις σε σχολεία στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά την ταυτότητα των θυμάτων ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποια πληροφορία με την αστυνομία να γνωστοποιεί το πρωί της Παρασκευής ότι έχει ταυτοποιήσει τα 13 από τα 14 ενώ από τους τραυματίες τρείς είναι ξένης καταγωγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανακοινώθηκε, όλα τα θύματα πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν μέσα στο κτίριο ενώ 20 λεπτά μετά την έναρξη των πυροβολισμών, οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι βρήκαν το άψυχο σώμα του 24χρονου μακελάρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.