ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μαχητικό του Κονγκό παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ρουάντας

Su-25 της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ρουάντας κατά μήκος της λίμνης Κίβου

Μαχητικό του Κονγκό παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ρουάντας

Η κυβέρνηση της Ρουάντας κατήγγειλε σήμερα ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό παραβίασε τον εναέριο χώρο της, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Κιγκάλι και Κινσάσα στον απόηχο της επίθεσης ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρει ειδικότερα ότι «ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-25 της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ρουάντας κατά μήκος της λίμνης Κίβου γύρω στις 12 το μεσημέρι». Το μαχητικό αεροσκάφος επέστρεψε αμέσως στη ΛΔ Κονγκό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στις αρχές Νοεμβρίου η κυβέρνηση της Ρουάντας είχε καταγγείλει ανάλογο περιστατικό με μαχητικό αεροσκάφος από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες οι αντάρτες του κινήματος M23 στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό έχουν αναζωπυρώσει την ένταση στις σχέσεις της χώρας με τη γειτονική Ρουάντα, την οποία κατηγορεί ότι υποστηρίζει το M23, που αποτελείται ως επί το πλείστον από μέλη της φυλής Τούτσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κιγκάλι όχι μόνο διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Κινσάσα, αλλά κατηγορεί τη ΛΔ Κονγκό ότι υποστηρίζει τους αντάρτες Χούτου στη Ρουάντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.