ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά σε πλοίο που κατευθυνόταν σε λιμάνι της Ουκρανίας

Το πλοίο κατευθυνόταν προς το ουκρανικό λιμάνι Ιζμαΐλ

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά σε πλοίο που κατευθυνόταν σε λιμάνι της Ουκρανίας

Ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά φορτηγού πλοίου με σημαία Παλάου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας που κατευθυνόταν προς το βορρά, για πρώτη φορά από την αποχώρηση της Μόσχας από την συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών τον περασμένο μήνα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι το πλοίο περιπολίας Vasily Bykov έβαλε με προειδοποιητικά πυρά κατά του πλοίου Sukru Okan, αφού ο πλοίαρχος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σταματήσει τον πλου και να δεχθεί επιθεώρηση.

Σύμφωνα με την Ρωσία, το πλοίο κατευθυνόταν προς το ουκρανικό λιμάνι Ιζμαΐλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv, το πλοίο βρίσκεται κοντά στις βουλγαρικές ακτές και κατευθύνεται προς το ρουμανικό λιμάνι Σουλίνα.

Μετά τα προειδοποιητικά πυρά, ρωσικές δυνάμεις επιβιβάσθηκαν στο πλοίο με την βοήθεια ελικοπτέρου Ka-29, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Μετά την επιθεώρηση, το Sukru Okan συνέχισε την πορεία του προς το λιμάνι του Ιζμαΐλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε στο Twitter (Χ) ότι το περιστατικό συνιστά «σαφή παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας, πράξη πειρατείας και έγκλημα κατά μη πολεμικού πλοίου τρίτης χώρας στα ύδατα άλλων χωρών. Η Ουκρανία θα αντλήσει τα συμπεράσματα και θα επιλέξει την προσήκουσα απάντηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.