
Σε εσπευσμένη απομάκρυνση κατοίκων και τουριστών προχώρησαν οι αρχές της Ισπανίας λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά σε παραθαλάσσιο θέρετρο.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες Τρίτη σε μικρή απόσταση από τη λουτρόπολη Ταρίφα, στον απώτερο νότο της Ισπανίας, λόγος για τον οποίο εκκενώθηκαν επτά ξενοδοχεία και δύο κατασκηνώσεις ενώ απομακρύνθηκαν και πάνω από 5.000 οχήματα, όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση στην «αυτονομία» (την επαρχία) της Ανδαλουσίας.
«Ήταν επιβεβλημένη η εσπευσμένη απομάκρυνση μεγάλου αριθμού ανθρώπων και, σε χρόνο ρεκόρ, 5.000 και πλέον οχημάτων», εξήγησε στον Τύπο ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Αντόνιο Σανθ.
Ο κ. Σανθ κατονόμασε τουλάχιστον επτά ξενοδοχεία και δυο κατασκηνώσεις όπου έγινε εσπευσμένη απομάκρυνση ανθρώπων, προσθέτοντας ότι 17 εναέρια μέσα, ιδίως αεροσκάφη και ελικόπτερα, συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
El #incendio de Tarifa visto desde Tanger 😖
Ánimo a los Bomberos, Protección civil y Policía 🙏🏽 pic.twitter.com/XrX4mkutPm— Amin Daoud 🇪🇸🇮🇨🇲🇦 (@amindaoudj) August 5, 2025
Σφοδροί άνεμοι φουντώνουν την πυρκαγιά
«Η κατάσταση παραμένει περίπλοκη» έπειτα από ώρες μάχης με τις φλόγες, αναγνώρισε.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο κατασκήνωσης-τροχόσπιτων στο όρος Λα Πένια, μερικά χιλιόμετρα από την Ταρίφα, μετέδωσε η ισπανική δημόσια τηλεόραση TVE.
Εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα εξαιτίας του σφοδρού ανέμου, συχνού σε αυτή την περιοχή της Ανδαλουσίας και του στενού του Γιβραλτάρ.
Μεγάλη παραλιακή οδός είναι αδιάβατη για 9 χιλιόμετρα, προειδοποίησαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της επαρχίας.
Η φωτιά δεν απειλεί, ως αυτό το στάδιο τουλάχιστον, το κέντρο της πόλης, καθώς ο άνεμος πνέει προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Η Ταρίφα, πόλη με περίπου 19.000 κατοίκους, αντίκρυ στο Μαρόκο, βλέπει γενικά τον πληθυσμό της να διπλασιάζεται τα καλοκαίρια.
Η Ισπανία δοκιμάζεται αυτή την εβδομάδα από κύμα ζέστης και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών «παραμένει πολύ υψηλός και ακραίος σε μεγάλο μέρος της επικράτειας», τόνισε χθες η ισπανική πολιτική προστασία.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.