ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μεξικό: 57 ανήλικα παιδιά από τη Γουατεμάλα εντοπίστηκαν στοιβαγμένα σε φορτηγό

Ο οδηγός του φορτηγού θα παραπεμφθεί στην εισαγγελία

Μεξικό: 57 ανήλικα παιδιά από τη Γουατεμάλα εντοπίστηκαν στοιβαγμένα σε φορτηγό

Οι μεξικανικές αρχές σταμάτησαν χθες Πέμπτη για έλεγχο φορτηγό και διαπίστωσαν πως μετέφερε σχεδόν 70 παράνομους μετανάστες από τη Γουατεμάλα, στη μεγάλη πλειονότητά τους ασυνόδευτα παιδιά, ανακοίνωσε η υπηρεσία μετανάστευσης (ΙΝΜ).

Στο όχημα βρίσκονταν 67 παράνομοι μετανάστες από τη Γουατεμάλα, ανάμεσά τους 57 ασυνόδευτα παιδιά. Ήταν κυρίως αγόρια ηλικίας 14-17 ετών. Ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες ήταν μητέρα με το παιδί της. Οι παράνομοι μετανάστες, που δεν είχαν έγγραφα, εντοπίστηκαν σε σημείο ελέγχου στη βόρεια πολιτεία Τσιουάουα, που γειτονεύει με τις ΗΠΑ.

Ο οδηγός του φορτηγού θα παραπεμφθεί στην εισαγγελία, ενώ η μητέρα με το παιδί και τα ασυνόδευτα παιδιά παραδόθηκαν στις κρατικές υπηρεσίες προστασίας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στελέχη του ΙΝΜ εντοπίστηκαν τρία ασυνόδευτα παιδιά από το Ελ Σαλβαδόρ αποκλεισμένα σε νησίδα στον Ρίο Γκράντε, στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Τον Δεκέμβριο καταγράφηκε ρεκόρ προσαγωγών παράνομων μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP). Όμως ο αριθμός τους αυτόν τον μήνα μειώθηκε, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.