Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Μέση Ανατολή: Σήμερα η νέα ανταλλαγή Παλαιστίνιων κρατουμένων με τρεις Ισραηλινούς ομήρους

Πρόκειται για την πέμπτη ανταλλαγή από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία εκεχειρίας

Μέση Ανατολή: Σήμερα η νέα ανταλλαγή Παλαιστίνιων κρατουμένων με τρεις Ισραηλινούς ομήρους

Σήμερα πρόκειται να γίνει η νέα ανταλλαγή μεταξύ του Ισραήλ, το οποίο θα αποφυλακίσει 183 Παλαιστίνιους και της Χαμάς, η οποία θα απελευθερώσει τρεις Ισραηλινούς ομήρους.

Πρόκειται για «18 φυλακισμένους καταδικασμένους σε θάνατο, 54 καταδικασμένους σε βαριές ποινές και 111 που συνελήφθησαν στη Γάζα μετά την 7η Οκτωβρίου» 2023, εξήγησε η Αμάνι Σαράχνα, εκπρόσωπος της λέσχης κρατουμένων, αναφερόμενη στους Παλαιστίνιους που θα απελευθερωθούν.

Ο 55χρονος Ισραηλινογερμανός Οχάντ Μπεν Αμί, ο 51χρονος Ελί Σαραμπί και ο 33χρονος Ορ Λεβί είναι οι τρεις όμηροι που θα αφεθούν ελεύθεροι, όπως τόνισε η Χαμάς και επιβεβαίωσε το ισραηλινό Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτή – αν πραγματοποιηθεί όπως είναι προγραμματισμένο – θα είναι η πέμπτη ανταλλαγή από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία εκεχειρίας στις 19 Ιανουαρίου.

Ο Ο.Μ.Αμί και ο Ε.Σαραμπί πιάστηκαν όμηροι από το κιμπούτς Μπεερί κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Ο Ο.Λεβί απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ Nova.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.