ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μία Σεμ: Ποια είναι η 21χρονη που εμφανίζεται σε βίντεο ως όμηρος της Χαμάς

«Σας παρακαλώ, βγάλτε μας από εδώ το ταχύτερο δυνατόν», ανέφερε στο βίντεο που δημοσιεύθηκε

Μία Σεμ: Ποια είναι η 21χρονη που εμφανίζεται σε βίντεο ως όμηρος της Χαμάς

Η 21χρονη Γαλλοϊσραηλινή, Μία Σεμ, εμφανίζεται σε βίντεο ως όμηρος της Χαμάς στη Γάζα, και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει είναι από το Σόχαμ του κεντρικού Ισραήλ και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι της.

«Αυτή τη στιγμή είμαι στη Γάζα», ακούγεται να λέει στο βίντεο που δημοσιεύθηκε ενώ στη συνέχεια συμπληρώνει ότι της παρέχουν ιατρική περίθαλψη.

«Απλώς ζητάω να επιστρέψω το ταχύτερο δυνατό στην οικογένειά μου, στους γονείς μου και τα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, βγάλτε μας από εδώ το ταχύτερο δυνατόν», αναφέρει.

Ποια είναι η Μία Σεμ

Η 21χρονη Γαλλοϊσραηλινή πολίτης ήταν μεταξύ των δεκάδων που απήγαγε η Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ Tribe of Nova, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν άλλοι 260 άνθρωποι.

Μέχρι να δημοσιοποιηθεί το βίντεο, η οικογένεια της Σεμ δεν γνώριζε αν η νεαρή γυναίκα ήταν νεκρή ή ζωντανή, αλλά φοβόταν ότι είχε απαχθεί.

Η μητέρα της, Κέρεν Σεμ, είχε πει ότι η κόρη της της είχε πει ότι θα πήγαινε «σε ένα πάρτι στα νότια», την 7η Οκτωβρίου. Αφού έμαθε για την αιματοχυσία, η ταραγμένη μητέρα κάλεσε επανειλημμένα τη Σεμ, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ανέφεραν ότι ενημέρωσαν την οικογένεια της Σεμ την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν μεταξύ των ομήρων και έκτοτε, βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί τους.

Η δραματική έκκληση της μητέρας της: «Φέρτε σπίτι το μωρό μου»

Κρατώντας μια φωτογραφία της κόρης της, η μητέρα της είπε σε συνέντευξη Τύπου οτι είδε το μωρό της στην τηλεόραση και έχει ακούσει «φήμες ότι πυροβολήθηκε στον ώμο ή στο πόδι της».

«Μοιάζει σαν να είναι τρομοκρατημένη. Μοιάζει σαν να πονάει πολύ», λέει η μητέρα της. Και προσθέτει:

«Παρακαλώ τον κόσμο να φέρει το μωρό μου πίσω στο σπίτι. Πήγε μόνη σε ένα φεστιβάλ για να διασκεδάσει και τώρα είναι στη Γάζα. Υπάρχουν πολλά μωρά και παιδιά και ηλικιωμένοι και επιζώντες του Ολοκαυτώματος που απήχθησαν.

Αυτό είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει όλοι να συγκεντρωθούμε και να σταματήσουμε αυτόν τον τρόμο και να φέρουμε όλους (τους αγαπημένους μας) πίσω στα σπίτια μας». Η μητέρα της λέει ότι «κάθε στιγμή κινδυνεύει» η ζωή της κόρης της και χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αδερφός της Σεμ εμφανίστηκε επίσης στη συνέντευξη λέγοντας ότι θέλει να πει «ένα πράγμα και ένα μόνο πράγμα – θέλουμε η Μία και όλοι οι άλλοι όμηροι να επιστρέψουν σπίτι. Η Μία είναι ένα αθώο παιδί που ήθελε απλώς να πάει σε ένα πάρτι με τις φίλες της και κατέληξε να πέσει θύμα απαγωγής και να φύγει από το σπίτι. Θέλουμε να τη φέρουμε πίσω» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.