Μια συνοδεία αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας VSHORADS Avenger φαίνεται να κινείται από την Πολωνία προς την Ουκρανία

Το Avenger είναι ένα κινητό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς με βλήματα Stinger

Μια συνοδεία αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας VSHORADS Avenger φαίνεται να κινείται από την Πολωνία προς την Ουκρανία

Κάτοικοι της Πολωνίας αναφέρουν ότι είδαν μια συνοδεία με αμερικανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα M1097 Avenger να κινείται προς τα ουκρανικά σύνορα.

Αν κρίνουμε από το βίντεο, μιλάμε για δύο συστήματα αεράμυνας, ωστόσο, αναφέρεται ότι συνολικά 6 εκτοξευτές σε ρυμουλκούμενα τρακτέρ κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των ουκρανικών συνόρων.

Βίντεο τραβήχτηκε περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, δείχνει το εν λόγω κομβόϊ γεγονός να κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση , γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτά τα συστήματα αεράμυνας να βρίσκονται ήδη σε ουκρανικό έδαφος.

Μέχρι σήμερα, αυτά είναι τα πρώτα συστήματα M1097 Avenger που έχουν δει να στέλνονται στο έδαφος της Ουκρανίας.

Προφανώς, η παράδοσή τους προκλήθηκε από την ανάγκη ενίσχυσης της αεράμυνας της Ουκρανίας, καθώς κατά τη διάρκεια επιθέσεων με drone, οι θέσεις των σταθερών συστημάτων αεράμυνας μπορούν να εντοπιστούν γρήγορα και να χτυπηθούν, ενώ τέτοιες εγκαταστάσεις υψηλής κινητικότητας μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικές.

Το Avenger είναι ένα κινητό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς με βλήματα Stinger.

Παρέχει κινητή προστασία για μονάδες εδάφους από αεροσκάφη χαμηλών πτήσεων, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους κρουζ.

Αναπτύχθηκε από την Boeing Aerospace στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Τα πρώτα συστήματα παραγωγής τέθηκαν σε υπηρεσία στον στρατό των ΗΠΑ το 1990 και αντικατέστησαν τα αντιαεροπορικά πυροβόλα M163 Vulcan και M167. Εγκρίθηκε επίσης από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Χώρες εξαγωγής του είναι το Μπαχρέιν, η Χιλή, η Αίγυπτος, η Λιθουανία, η Ταϊβάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατασκευάστηκαν συνολικά 1 800 από αυτά τα συστήματα αεράμυνας. Περίπου 950 συστήματα εξακολουθούν να λειτουργούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.