ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Microsoft: «Κυβερνοεπιθέσεις κατά Ουκρανίας, ΕΕ και ΗΠΑ προσπάθησαν να κάνουν Ρώσοι κατάσκοποι»

«Τις κυβερνοεπιθέσεις επιχείρησε ομάδα χάκερ που συνδέεται με τις ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών»

Microsoft: «Κυβερνοεπιθέσεις κατά Ουκρανίας, ΕΕ και ΗΠΑ προσπάθησαν να κάνουν Ρώσοι κατάσκοποι»

Η Microsoft Corp ανακοίνωσε χθες ότι παρεμπόδισε προσπάθειες ηλεκτρονικών επιθέσεων από Ρώσους στρατιωτικούς κατασκόπους που επεδίωκαν να πλήξουν με κυβερνοεπιθέσεις στόχους στην Ουκρανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τις ΗΠΑ.

Σε μία ανάρτηση, η Microsoft ανακοίνωσε ότι μία ομάδα που είναι γνωστή ως “Strontium” χρησιμοποίησε επτά ηλεκτρονικές διευθύνσεις, στο πλαίσιο προσπαθειών άσκησης κατασκοπείας κατά κυβερνητικών υπηρεσιών και δεξαμενών σκέψης στην ΕΕ, στις ΗΠΑ, όπως επίσης και κατά διαφόρων οντοτήτων και φορέων στην Ουκρανία, όπως ουκρανικά ΜΜΕ.

Ωστόσο, η Microsoft δεν αναφέρθηκε ειδικότερα στον προσδιορισμό των στόχων της ηλεκτρονικής κατασκοπευτικής δράσης.

Με το ψευδώνυμο Strontium, η Microsoft έχει κατονομάσει μία ομάδα χάκερ, η οποία είναι γνωστή σε άλλους ως “Fancy Bear” ή “APT28.” Πρόκειται για μία ομάδα κυβερνοεπιθέσεων που συνδέεται με τις ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα για σχολιασμό των εξελίξεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουκρανία έχει βρεθεί στο επίκεντρο ηλεκτρονικών επιθέσεων από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις επενέβησαν στη χώρα τον Φεβρουάριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.