ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μινεσότα: Νεκροί δύο αστυνομικοί και ένας νοσηλευτής μετά από πυροβολισμούς σε σπίτι

Ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε

Μινεσότα: Νεκροί δύο αστυνομικοί και ένας νοσηλευτής μετά από πυροβολισμούς σε σπίτι

Τη ζωή τους έχασαν δύο αστυνομικοί και ένας νοσηλευτής νωρίς το πρωί της Κυριακής και ένας τρίτος αστυνομικός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμούς σε σπίτι στα προάστια της Μινεάπολης στην Μινεσότα των ΗΠΑ.

Οι αστυνομικοί ανταποκρίνονταν σε κλήση που αφορούσε ένοπλο άνδρα που είχε οχυρωθεί στο σπίτι με την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών.

Ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε επίσης, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι αστυνομικοί Πολ Έλμστραντ και Μάθιου Ρουτζ, και οι δύο 27 ετών μαζί με τον 40χρονο παραϊατρικό και πυροσβέστη Άνταμ Φίνσεθ, δολοφονήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να σώσουν μια οικογένεια, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ένας άλλος αστυνομικός, ο αρχιφύλακας Άνταμ Μέντλικοτ, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με τραύματα που πιστεύεται ότι δεν απειλούν τη ζωή του.

Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα σε μια γειτονιά στο Μπέρνσβιλ της Μινεσότα, η οποία ήταν περικυκλωμένη από περιπολικά που κράτησαν τον Τύπο και το κοινό μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Οι αξιωματούχοι της πόλης ανέφεραν σε δελτίο τύπου ότι ξεκίνησε ως αναφορά για οικογενειακή υπόθεση.

Η Ένωση Αστυνομικών και Ειρηνευτικών Αξιωματικών της Μινεσότα ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με τον ύποπτο συνεχίστηκαν για τέσσερις ώρες πριν εισέλθει στο σπίτι ομάδα SWAT. Επτά παιδιά ηλικίας 2-15 ετών βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, αλλά η οικογένεια μπόρεσε να φύγει από το σπίτι με ασφάλεια. Λεπτομέρειες σχετικά με το πώς πέθανε ο ύποπτος δεν ανακοινώθηκαν αμέσως.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής, εκατοντάδες αστυνομικοί έμειναν σε αγρυπνία έξω από το «Hennepin Healthcare» στη Μινεάπολη, όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί των θυμάτων.

«Δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε δεδομένες τη γενναιότητα και τις θυσίες που κάνουν κάθε μέρα οι αστυνομικοί μας και αυτοί που ανταποκρίνονται πρώτοι σε ένα περιστατικό», δήλωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η καρδιά μου είναι με αυτές τις οικογένειες που θρηνούν — η Πολιτεία της Μινεσότα είναι έτοιμη να τις υποστηρίξει με όποιον τρόπο μπορούμε», ανέφερε ο κυβερνήτης, ο οποίος διέταξε να κυματίσουν οι σημαίες μεσίστιες τη Δευτέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.