
Η επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Αβρίλ Χέινς υποστήριξε σήμερα ότι η Ρωσία είναι «πολύ απίθανο» να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά όπλα της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα επιδείξει αυτοσυγκράτηση.
«Είναι πολύ απίθανο, αυτή είναι η τρέχουσα εκτίμησή μας», είπε η Διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Αβρίλ Χέινς, μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.
Σχολιάζοντας μια πιθανή στάση πληρωμών στις ΗΠΑ, η Χέινς είπε ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία θα προσπαθούσαν να επωφεληθούν και να αδράξουν την ευκαιρία να προωθήσουν το αφήγημα τους περί της «ανικανότητας» της Αμερικής να λειτουργήσει ως δημοκρατία.
«Πιστεύω ότι οι αναλυτές μας θα συμφωνούσαν μαζί σας ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι (οι δύο χώρες) θα προσπαθούσαν να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία», είπε η Χέινς στην Επιτροπή.
Αναφορικά με το Σουδάν, η Χέινς έκρινε ότι ο πόλεμος μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης «είναι πιθανόν να διαιωνιστεί» επειδή και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι μπορούν να επικρατήσουν με στρατιωτικά μέσα και δεν έχουν κάποιο κίνητρο για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.