ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ν.Πεσκόφ: «Η Ρωσία δεν θα ζήσει με τους κανόνες που της επιβάλλουν άλλες χώρες»

«Το κυριότερο είναι ότι έχουμε τη δύναμη, έχουμε τη βούληση να μην ζήσουμε έτσι»

Ν.Πεσκόφ: «Η Ρωσία δεν θα ζήσει με τους κανόνες που της επιβάλλουν άλλες χώρες»

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια του ανοιχτού διαλόγου «Στοιχεία κοινωνικής μηχανικής» τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα ζήσει με τους κανόνες που της επιβάλλουν άλλες χώρες.

«Αντί να ζουν με βάση το δίκαιο, το διεθνές δίκαιο, αυτοί [οι χώρες της συλλογικής Δύσης] ζουν με κανόνες, και αυτοί οι κανόνες καθορίζονται από αυτούς ξεχωριστά για κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κοινός νόμος. Έχουν έναν κανόνα γι’ αυτούς, άλλους κανόνες επιβάλλουν σε εμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε να ζούμε έτσι και δεν θα ζήσουμε έτσι».

«Το κυριότερο είναι ότι έχουμε τη δύναμη, έχουμε τη βούληση να μην ζήσουμε έτσι», επισήμανε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα προσπαθεί να μεταφέρει τη θέση της στις δυτικές χώρες. «Αλλά είναι πολύ δύσκολο να πειστούν και όλο και περισσότερα κράτη αρχίζουν να μας κοιτάζουν προς τα πάνω, επειδή η συλλογική Δύση δεν είναι πλειοψηφία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «η πλειοψηφία είναι πολύ πιο ποικιλόμορφη στα συμφέροντά της, στις προσεγγίσεις της για τη ζωή». Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι οι χώρες αυτές δεν υποστηρίζουν τη Ρωσία σε όλα, «αλλά η ίδια η ιδέα της κυριαρχίας, η ίδια η ιδέα του να ζεις με τον τρόπο που εσύ, ο λαός σου πρέπει να ζει, σίγουρα απευθύνεται στην πλειοψηφία του κόσμου».

«Αυτό μπορώ να το πω με απόλυτη ακρίβεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ πιστεύει ότι η συλλογική Δύση μάχεται εναντίον της Ρωσίας επειδή θέλει να ζει με τους δικούς της κανόνες και όχι με το διεθνές δίκαιο. «Ζούμε σε έναν πολύ περίπλοκο κόσμο, ειδικά τώρα. Αυτός είναι ο κόσμος όπου πολύ πολλές χώρες, ισχυρές χώρες έχουν γίνει τόσο ισχυρές, τόσο θρασείς, που αποφάσισαν να ζήσουν σύμφωνα με τους ‘κανόνες’», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διευκρίνισε δε ότι αυτή η ομάδα χωρών ονομάζεται «συλλογική Δύση». «Αυτοί είναι εκείνοι που μας θεωρούν μια πολύ κακή χώρα, αυτοί είναι εκείνοι που προσπαθούν απλώς να μας ακυρώσουν ουσιαστικά. Αυτοί είναι εκείνοι που μας πολεμούν, αυτοί είναι εκείνοι που διεξάγουν πόλεμο εναντίον μας τώρα, ονομάζοντας τα πράγματα με τα ονόματά τους», τόνισε ο Πεσκόφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.