Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ν.Πεσκόφ: «Μόσχα και Κίεβο έχουν προετοιμάσει προσχέδια μνημονίων για προσωρινή εκεχειρία»

«Μέχρι να γίνουν γνωστοί οι όροι των δύο πλευρών οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα συνεχιστούν»

Ν.Πεσκόφ: «Μόσχα και Κίεβο έχουν προετοιμάσει προσχέδια μνημονίων για προσωρινή εκεχειρία»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αποκάλυψε σήμερα πως Μόσχα και Κίεβο έχουν προχωρήσει στη σύνταξη προσχεδίων μνημονίων με προτάσεις για μια «προσωρινή εκεχειρία».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε πως το περιεχόμενο των μνημονίων αυτών θα γίνει γνωστό σύντομα και στη συνέχεια οι δύο πλευρές θα μπουν σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

«Τα προσχέδια των μνημονίων που θα υποβληθούν από τις δύο πλευρές θα γίνουν σύντομα γνωστά και η συζήτηση θα στραφεί στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Ν.Πεσκόφ στο πρακτορείο Tass, προσθέτοντας πως μέχρι να γίνουν γνωστοί οι όροι της κάθε πλευράς, οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα συνεχιστούν.

Μάλιστα, επισήμανε πως η Ρωσία, σε αντίθεση με την Ουκρανία, δεν επιτίθεται σε πολιτικούς στόχους, κτίρια κατοικιών και κοινωνικές εγκαταστάσεις. «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χτυπούν στρατιωτικούς στόχους και αποθέματα πυρομαχικών», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, μετά τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη στις 15 Μαΐου, η Μόσχα και το Κίεβο συμφώνησαν να παρουσιάσουν η μία στην άλλη το σχέδιό τους για μια πιθανή μελλοντική κατάπαυση του πυρός.

Αργότερα, οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας ότι η Μόσχα και το Κίεβο θα προετοιμάσουν αντίστοιχα μνημόνια. Η Ρωσία και η Ουκρανία θα προετοιμάσουν ένα έγγραφο για μια μελλοντική ειρηνευτική συνθήκη, το οποίο μπορεί επίσης να περιλαμβάνει θέματα κατάπαυσης του πυρός και αρχές για την επίλυση της σύγκρουσης.

Σημειώνεται πως η Ρωσία θα ανακοινώσει σύντομα την ημερομηνία για τον επόμενο γύρο απευθείας διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στη 13η Διεθνή Συνάντηση Υψηλόβαθμων Εκπροσώπων για θέματα Ασφάλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.