ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Πεσκόφ: Ρωσία και Κίνα ταυτίζονται απόλυτα ενάντια στις προκλητικές ενέργειες των ΗΠΑ

«H Ρωσία και η Κίνα δεν επιδιώκουν να είναι στη θέση του οδηγού στον κόσμο»

Ν.Πεσκόφ: Ρωσία και Κίνα ταυτίζονται απόλυτα ενάντια στις προκλητικές ενέργειες των ΗΠΑ

Ρωσία και Κίνα δεν φιλοδοξούν να είναι επικεφαλής του κόσμου, ενώ ορισμένες άλλες χώρες το κάνουν, δήλωσε μεταξύ άλλων την Κυριακή (18/9/2022) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

«H Ρωσία και η Κίνα δεν επιδιώκουν να είναι στη θέση του οδηγού στον κόσμο.

Γνωρίζουμε ότι και άλλες χώρες δείχνουν τέτοια τάση» είπε ο Peskov υπονοώντας τις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος επέστησε επίσης την προσοχή στην «απόλυτη ταύτιση στη στάση της Ρωσίας και της Κίνας απέναντι σε διάφορα είδη προκλητικών ενεργειών, η πηγή των οποίων είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι διμερείς επαφές μεταξύ των δύο κρατών για την συγκρότηση ενός κοινού δόγματος ασφάλειας.

Αποσταθεροποιητική συμπεριφορά

Η Μόσχα και το Πεκίνο βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο στην εκτίμησή τους για το «απαράδεκτο μιας τέτοιας αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς», πρόσθεσε.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Κίνας, Vladimir Putin και Xi Jinping, συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στη Σαμαρκάνδη.

Οι δύο πρόεδροι είχαν διμερείς επαφές και συμμετείχαν επίσης σε συνεδρίαση του Συμβουλίου των Αρχηγών Κρατών του SCO, όπως αναφέρει το Tass.

Ο Κινέζος ηγέτης τόνισε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία, για να παράσχει αμοιβαία υποστήριξη σε θέματα βασικών συμφερόντων του άλλου μέρους.

Αυτή ήταν μια δεύτερη προσωπική συνάντηση για τους δύο ηγέτες φέτος.

Η προηγούμενη συνάντησή τους ήταν τον Φεβρουάριο, όταν ο Putin παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

Διμερείς επαφές για τη στρατηγική σταθερότητα

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Nikolay Patrushev θα επισκεφθεί την Κίνα τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ανέφερε την υπηρεσία Τύπου του Γραφείου του Συμβουλίου Ασφαλείας Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass.

«Ο Patrushev θα πραγματοποιήσει ρωσο-κινεζικές διαβουλεύσεις για τη στρατηγική σταθερότητα με τον Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, και διαβουλεύσεις για τη δημόσια ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τη δημόσια τάξη με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ Κίνας Κεντρική Επιτροπή Guo Shengkun», ανέφερε η έκθεση.

Ο Patrushev θα επισκεφθεί την Κίνα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την προηγούμενη φορά που ταξίδεψε εκεί ήταν τον Δεκέμβριο του 2019, με διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.