ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Τουσκ: «Η Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα νέου πολέμου – Εξετάζεται η κατάρριψη ρωσικών πυραύλων cruise»

«Κυριολεκτικά οποιοδήποτε σενάριο είναι πιθανό»

Ν.Τουσκ: «Η Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα  νέου πολέμου – Εξετάζεται η  κατάρριψη ρωσικών πυραύλων cruise»

«Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν αλλά ο πόλεμος δεν είναι πια μια έννοια που ανήκει στο παρελθόν», ανέφερε ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξη που έδωσε στα ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη του και αναπαράγει το Politico, η Ευρώπη βρίσκεται στον προθάλαμο ενός νέου πολέμου και όπως τόνισε: «Κυριολεκτικά οποιοδήποτε σενάριο είναι πιθανό. Είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τέτοια κατάσταση μετά το 1945».

Ο Τουσκ μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία και πως αυτός αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, υποστήριξε ότι αυτή δεν είναι ακόμη έτοιμη να αντιμετωπίσει την ρωσική απειλή.

Σημειώνεται ότι μόλις προ ημερών η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ρωσικός πύραυλος εισήλθε στον πολωνικό εναέριο χώρο και άφησε να εννοηθεί ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ σκέφτονται το ενδεχόμενο να καταρρίπτουν πυραύλους εκτός των συνόρων τους αν αυτοί πλησιάσουν.

Σχετικά με το θέμα της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή Άμυνα, υποστήριξε πως «η Ευρώπη έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει» και ξεκαθάρισε ότι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αμυντικής ικανότητας είναι οι χώρες του ΝΑΤΟ να ανταποκριθούν όλες στον στόχο με βάση τον οποίο θα πρέπει να ξοδεύουν το 2% του ΑΕΠ τους για την Άμυνα.

Όπως ανέφερε δε σχετικά με την Ουκρανία καθ’ αυτή: «Τα επόμενα δύο χρόνια θα κρίνουν τα πάντα. Εάν δεν μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με αρκετό οπλισμό και με πυρομαχικά, εάν η Ουκρανία χάσει, κανείς στην Ευρώπη δεν θα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής».

Όσον αφορά στις αμερικανικές εκλογές και το πώς αυτές μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια στην Ευρώπη, ο Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε: «Είτε ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει τις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ είτε ο Ντόναλντ Τραμπ, η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει περισσότερα όσον αφορά την Άμυνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.