ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν με τουρκικά UAV κατά Αρμενίων – Ανακοίνωσαν την έναρξη της επιχείρησης «τιμωρία»

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ξανά στις φλόγες

Επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν  με τουρκικά UAV κατά Αρμενίων  – Ανακοίνωσαν την έναρξη της επιχείρησης «τιμωρία»

Την  έναρξη της επιχείρησης «τιμωρία» στο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσε το Αζερμπαϊτζάν στέλνοντας τουρκικά UAV να κτυπήσουν θέσεις του Στρατού της Αρμενίας.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν να σκοτωθεί ένας Αρμένιος μαχητής από τις επιθέσεις των τουρκικών UAV.

“Η επιχείρηση ξεκίνησε ως αντίποινα σε πυρά  σήμερα το πρωί, κατά θέσεων Στρατού του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή Λάτσιν, την ουδέτερη ζώνη μεταξύ των αρμενικών συνόρων και του Ναγκόρνο Καραμπάχ”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

https://twitter.com/spriteer_774400/status/1554849677337628672

Ένα μέλος των αζέρικων ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκε στα πυρά από «παράνομους αρμενικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς», πρόσθεσε το υπουργείο.

Οι Αρμένιοι αυτονομιστές του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανέφεραν, από την πλευρά τους, τον θάνατο ενός από τους στρατιώτες τους σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε από drone του Αζερμπαϊτζάν το απόγευμα. Οκτώ Αρμένιοι αυτονομιστές μαχητές τραυματίστηκαν επίσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός των αυτονομιστών.

https://twitter.com/spriteer_774400/status/1554845982835314689

Έπειτα από έναν πρώτο πόλεμο που σκότωσε περισσότερους από 30.000 ανθρώπους στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συγκρούστηκαν ξανά το φθινόπωρο του 2020 για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτόν τον νέο πόλεμο που έχασε η Αρμενία. Ως μέρος μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τη μεσολάβηση της Μόσχας, η οποία ανέπτυξε ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Γερεβάν παραχώρησε σημαντικό αριθμό εδαφικών εκτάσεων.

Παρά μια άτολμη διπλωματική χαλάρωση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ένοπλα επεισόδια σημειώνονται συχνά στην περιοχή ή κατά μήκος των επίσημων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.