ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ναυάγιο Raptor: Στην Ουκρανία πήγαινε το μοιραίο πλοίο – Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετέφερε λαθραία τσιγάρα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους του ναυαγίου

Ναυάγιο Raptor: Στην Ουκρανία πήγαινε το μοιραίο πλοίο – Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετέφερε λαθραία τσιγάρα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 μελών του φορτηγού πλοίου «Raptor» που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου, κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, παραμένοντας ωστόσο άκαρπες.

Νωρίτερα, ταυτοποίηθηκε η σορός που εντοπίστηκε και ανήκει τελικά σε έναν Αιγύπτιο ναύτη. Και ενώ οι έρευνες του Λιμενικού είναι σε εξέλιξη, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τον προορισμό του μοιραίου Raptor αλλά και το φορτίο που μετέφερε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο ήταν στη «μαύρη λίστα» διεθνών Αρχών Ελέγχου (Paris MOU και Black Sea MOU), ενώ φαίνεται ότι είχε τελικό προορισμό την Ουκρανία και όχι την Κωνσταντινούπολη όπως είχε αρχικά αναφερθεί.

Μάλιστα, εκτιμάτια ότι μετέφερε παράνομο φορτίο και αυτός φαίνεται πως ήταν και ο λόγος που, παρότι έπαιρνε νερά, κανένας δεν ζήτησε βοήθεια.

Ένα σενάριο που εξετάζεται για το φορτίο που μετέφερε είναι να μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Τυπικά είχε αναφερθεί η μεταφορά αλατιού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το φορτίο βρίσκεται στον πάτο της θάλασσας, και δεν θα μπορέσουμε να μάθουμε τι μετέφερε, εκτός αν το αποκαλύψει ο διασωθείς μηχανικός.

Στο Raptor επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, (1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας). Χθες το πρωί, το πλοίο ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη, αλλά είχε χαθεί από τα ραντάρ.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της βύθισης του Raptor:

Στο βίντεο που δημοσίευσε τουρκική ιστοσελίδα φαίνεται το Raptor να παλεύει να μείνει στην επιφάνεια, τη στιγμή που η πρύμνη του έχει ήδη βυθιστεί, ενώ παράλληλα έχει εκπέμψει «MAYDAY».

O εκπρόσωπος Τύπου του λιμενικού εξήγησε πως τα πρωτόκολλα αναφέρουν πως ένα άνθρωπος που βρίσκεται σε νερό με θερμοκρασία 20 βαθμούς – όπως στην περιοχή του ναυαγίου – μπορεί να επιβιώσει περίπου 20 με 26 ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν οι διασώστες δεν έχουν εντοπίσει κάποιο ίχνος των αγνοουμένων, ενώ το καράβι δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.