ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νέα επίθεση κατά των αμερικανικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία

Οι Αμερικανοί έγιναν στόχος 165 επιθέσεων από τα μέσα Οκτωβρίου σε Συρία και Ιράκ

Νέα επίθεση κατά των αμερικανικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία

Νέα πυραυλική επίθεση δέχτηκαν oι Αμερικανοί στην βορειοανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, την επομένη του θανάτου τριών στελεχών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε επίθεση με drone εναντίον παράνομης βάσης υποστήριξης που έχουν δημιουργήσει οι ΗΠΑ στα σύνορα Ιορδανίας/Συρίας.

«Εκτοξεύθηκαν πύραυλοι εναντίον δυνάμεων των ΗΠΑ και του συνασπισμού στη βάση Σαντάντι», στη βορειοανατολική Συρία, είπε ο ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός, ούτε (σ.σ. διαπιστώθηκαν) ζημιές σε υποδομές», πρόσθεσε.

Η Ουάσιγκτον διατηρεί παρανόμως ανεπτυγμένους κάπου 900 στρατιωτικούς στη Συρία (χωρίς την άδεια της συριακής κυβέρνησης) κι άλλους σχεδόν 2.500 στο Ιράκ (που και εκεί έχει ζητηθεί από τους Αμερικανούς να αποχωρήσουν), υποτίθεται στο πλαίσιο της δράσης εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Στην πραγματικότητα βρίσκονται εκεί για να ελέγχουν τις συριακές πετρελαιοπηγές και να αποδίδουν μέρος των εσόδων από την πώληση του συριακού πετρελαίου στους Κούρδους.

Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι αντιμέτωπες από τα μέσα Οκτωβρίου με κύμα επιθέσεων, την ευθύνη για τις περισσότερες από τις οποίες έχει αναλάβει οργάνωση-σφραγίδα, αποτελούμενη από μέλη παραστρατιωτικών ομάδων προσκείμενων στο Ιράν.

Η σιιτική οργάνωση επιτίθεται σε αντίποινα για την αμερικανική υποστήριξη στο Ισραήλ στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν γίνει στόχος τουλάχιστον 165 επιθέσεων από τα μέσα Οκτωβρίου, 66 στο Ιράκ, 98 στη Συρία και μιας στην Ιορδανία, με πυραύλους, με drones, με όλμους, καθώς και με βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Πενταγώνου.

Η επίθεση προχθές Κυριακή είχε στόχο την «Tower 22», παράνομη βάση υποστήριξης του αμερικανικού Στρατού στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας και σε περίπου δέκα χιλιόμετρα απόσταση από τα σύνορα με το Ιράκ.

Οι τρεις στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν ήταν οι πρώτες απώλειες των ΗΠΑ από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Οι αμερικανικές απώλειες ενέτειναν περαιτέρω τις ανησυχίες πως θα υπάρξει ανάφλεξη στην περιοχή, την ώρα που οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στη Λωρίδα της Γάζας, που πολιορκεί και σφυροκοπεί το Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Λευκός Οίκος διεμήνυσε ξανά χθες πως θα υπάρξουν αντίποινα των ΗΠΑ για την επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.