ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέα «σκληρή» απάντηση Ρωσίας σε κυβέρνηση: «Είστε πλήρως υπεύθυνοι για τις εχθρικές κινήσεις – Θα απαντήσουμε»

Οργισμένη δήλωση από την Μ.Ζαχάροβα μετά την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών

Νέα «σκληρή» απάντηση Ρωσίας σε κυβέρνηση: «Είστε πλήρως υπεύθυνοι για τις εχθρικές κινήσεις – Θα απαντήσουμε»

Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει 12 Ρώσους διπλωμάτες

Η Μ.Ζαχάροβα σε υψηλούς τόνους σημειώνει ότι «πρόκειται για μια πραγματικά άνευ προηγουμένου κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει και μόνο πόσο ζήλο επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές στο να ακολουθούν την πορεία αποδόμησης των διμερών μας σχέσεων και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Είναι λυπηρό που αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της “διατλαντικής αλληλεγγύης”».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκείνοι που προχώρησαν σε αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό από τη χώρα, ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού. Παρότι έχουν γίνει τα πάντα για να αποδομηθεί η Ρωσία και να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημία στις διμερείς μας σχέσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι κινήσεις θα αποτύχουν μακροπρόθεσμα.

Η Αθήνα είναι πλήρως υπεύθυνη για αυτή την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Μ.Ζαχάροβα.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα στα social media από τη Ρωσίκη πρεσβεία η οποία έκανε, επίσης, λόγο για ένα «αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα» σχετικά με την απόφαση της Ελλάδας αναφέροντας, παράλληλα, πως αυτή η κίνηση θα έχει συνέπειες για τη χώρα μας.

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας

«Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.

Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.