ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα Υόρκη: Κατέρρευσε τοίχος επταώροφης πολυκατοικίας στο Μπρονξ – «Ήταν πραγματικά τρομακτικό» (βίντεο)

«Μπορούσες να δεις μέσα στα διαμερίσματα, τα κρεβάτια τις πόρτες, τις ντουλάπες, τα φώτα, τα πάντα»

Νέα Υόρκη: Κατέρρευσε τοίχος επταώροφης πολυκατοικίας στο Μπρονξ – «Ήταν πραγματικά τρομακτικό» (βίντεο)

Το γωνιακό τμήμα μιας επταώροφης πολυκατοικίας κατέρρευσε στο Μπρονξ, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.

Οι πυροσβέστες αναζητούσαν επί ώρες εγκλωβισμένους στα συντρίμμια και όπως έγινε γνωστό δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ φωτογραφίες δείχνουν το εσωτερικό των διαμερισμάτων μετά την κατάρρευση του τοίχου.

Ιδιοκτήτης του ισόγειου καταστήματος είπε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο βγήκαν με ασφάλεια, δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης.

https://twitter.com/asta_helenarai/status/1734513439706411189

Οι αρμόδιοι ερευνούν τώρα τι προκάλεσε την κατάρρευση, η οποία σημειώθηκε σε ένα κτήριο του 1927 στο οποίο πραγματοποιούνταν επισκευές πρόσοψης.

Ένας εργαζόμενος σε ένα κοντινό κατάστημα, είπε ότι άκουσε ανθρώπους να ουρλιάζουν για την κατάρρευση του κτηρίου.

«Όταν βγήκα έξω, το μόνο που μπορούσες να δεις είναι τα συντρίμμια και ένα σύννεφο σκόνης στο δρόμο», είπε. «Και μπορούσες να δεις μέσα στα διαμερίσματα, τα κρεβάτια τις πόρτες, τις ντουλάπες, τα φώτα, τα πάντα. Ήταν πραγματικά τρομακτικό».

Μια επιθεώρηση του 2020 εντόπισε ραγισμένα τούβλα και χαλαρό, κατεστραμμένο κονίαμα στην πρόσοψη του κτηρίου, σύμφωνα με τα αρχεία του Τμήματος Κτηρίων. Ο αρμόδιος των έργων δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι εργασίες επισκευής είχαν ξεκινήσει, αλλά δεν πίστευε ότι υπήρχαν εργαζόμενοι τη στιγμή της κατάρρευσης.

Η Νόρμα Άριας, κάτοικος του κτηρίου, είπε στους New York Times ότι μόλις είχε επιστρέψει, όταν άκουσε ένα δυνατό θόρυβο και έναν γείτονα να φωνάζει: «Βγείτε όλοι έξω. Το κτήριο καταρρέει».

Σύμφωνα με τα αρχεία του Τμήματος Κτηρίων η πολυκατοικία έχει σχεδόν 50 διαμερίσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.