ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Νεκρός ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος της Ουκρανίας Ι.Κίβα – Ισχυρίζονται ότι τον σκότωσαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

Είχε χάσει τις εκλογές για την προεδρία της Ουκρανίας το 2019

Νεκρός ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος της Ουκρανίας Ι.Κίβα – Ισχυρίζονται ότι τον σκότωσαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

Οι μυστικές ουκρανικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι σκότωσαν τον πρώην βουλευτή και υποψήφιο για την προεδρία της Ουκρανίας, Ιλιά Κίβα, στη Μόσχα. 

Ο Ιλιά Κίβα ήταν ένας βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου πριν από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά βρισκόταν στη Ρωσία καθ′ όλη τη διάρκεια του πολέμου και επέκρινε συχνά τις ουκρανικές αρχές στο διαδίκτυο, ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος για την προεδρία.

Οι Ρώσοι ανακριτές δήλωσαν ότι ο Κίβα πέθανε επί τόπου αφού πυροβολήθηκε σε ένα πάρκο στην περιοχή Οντίντσοβο, νοτιοδυτικά της Μόσχας, ενώ ο δολοφόνος καταζητείται.

Ο Αντριι Γιούσοφ, εκπρόσωπος της ουκρανικής GUR, μιας άλλης υπηρεσίας πληροφοριών, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι ο Κίβα είναι «τελειωμένος», αλλά δεν είπε ποιος ήταν πίσω από τον θάνατό του.

Ο Κίβα είχε καταδικασθεί ερήμην από ουκρανικό δικαστήριο σε 14 χρόνια φυλάκισης για κατηγορίες που περιλάμβαναν προδοσία και υποκίνηση σε βία.

Αρκετοί υποστηρικτές του πολέμου της Ρωσίας έχουν δολοφονηθεί από την έναρξη του πολέμου σε επιχειρήσεις που η Μόσχα αποδίδει στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων η δημοσιογράφος Ντάρια Ντούγκινα, ο πολεμικός μπλόγκερ Βλαντλέν Τατάρσκι και ο πρώην διοικητής υποβρυχίων Στάνισλαβ Ρζίτσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολοι τους ήταν καταγεγραμμένοι στο Myrotvorets (Ειρηνοποιός), μια τεράστια ανεπίσημη ουκρανική βάση δεδομένων με άτομα που θεωρούνται εχθροί της χώρας. Σήμερα η φωτογραφία του Κίβα στον ιστότοπο είχε επισημανθεί με τη λέξη «Εκκαθαρίστηκε» με κατακόκκινα γράμματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.