ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νίγηρας: Την ισχύ συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γαλλία ανακαλεί η νέα κυβέρνηση

Οι πραξικοπηματίες διεμήνυσαν πως θα ανταποδώσουν «αμέσως» αν υπάρξει «επίθεση ή απόπειρα επίθεσης» εναντίον της χώρας από την Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής

Νίγηρας: Την ισχύ συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γαλλία ανακαλεί η νέα κυβέρνηση

Την ισχύ συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας που είχαν συναφθεί από την κυβέρνηση που ανέτρεψαν με τη Γαλλία ανακοίνωσαν πως ανακαλούν οι στρατιωτικοί στον Νίγηρα.

Σε αυτή συμπεριλαμβάνεται και αυτή που αφορά τη «στάθμευση» αποσπασμάτων του γαλλικού στρατού στη χώρα και των «καθεστώς» των γαλλικών δυνάμεων που συμμετέχουν στον αντιτζιχαντιστικό αγώνα, με ανακοίνωσή τους η οποία αναγνώστηκε από στρατιωτικό στην κρατική τηλεόραση.

Ένας από τους στρατιωτικούς τόνισε μπροστά στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης: «Μπροστά στην ξεδιάντροπη συμπεριφορά και την αντίδραση της Γαλλίας όσον αφορά την κατάσταση» στον Νίγηρα, «το Εθνικό Συμβούλιο για τη Σωτηρία της Πατρίδας» (ΕΣΣΠ, οι πραξικοπηματίες) «αποφασίζει να καταγγείλει της συμφωνίες συνεργασίας στα πεδία της ασφάλειας και της άμυνας με το κράτος αυτό».

Το ΕΣΣΠ ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοαμέντ Μπαζούμ την περασμένη εβδομάδα.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει 1.000 ως 1.500 στρατιωτικούς στον Νίγηρα, με αποστολή τόσο να εκπαιδεύσουν μέλη των ένοπλων δυνάμεων της χώρας, όσο και να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εναντίον τζιχαντιστών, μελών οργανώσεων που ορκίζονται πίστη είτε στην Αλ Κάιντα ή στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι στρατιωτικοί θα ανταποδώσουν «αμέσως» αν δεχθούν «οποιαδήποτε επίθεση» από τη CEDEAO

Οι στρατιωτικοί στον Νίγηρα διεμήνυσαν πως θα ανταποδώσουν «αμέσως» αν υπάρξει «επίθεση ή απόπειρα επίθεσης» εναντίον της χώρας από την Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (CEDEAO), τρεις ημέρες προτού εκπνεύσει το τελεσίγραφο του περιφερειακού οργανισμού για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς η CEDEAO είναι «απρόσωπη», «κάθε επίθεση η απόπειρα επίθεσης εναντίον του κράτους του Νίγηρα θα οδηγήσει σε άμεση κι απροειδοποίητη ανταπόδοση των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας του Νίγηρα εναντίον κάποιου μέλους της, με την εξαίρεση φίλιων χωρών» η συμμετοχή των οποίων στον οργανισμό έχει ανασταλεί, δήλωσε ένας από τους στρατιωτικούς μπροστά στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης. Η «εξαίρεση» προφανώς αφορά την Μπουρκίνα Φάσο και το Μαλί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.