Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν πιστούς στη διάρκεια προσευχής σε τέμενος

Οι απαγωγείς είχαν κρύψει τα όπλα κάτω από τα ρούχα τους και προσποιήθηκαν πως είχαν πάει εκεί για την απογευματινή προσευχή

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν πιστούς στη διάρκεια προσευχής σε τέμενος

Ένοπλοι απήγαγαν δεκάδες πιστούς που συμμετείχαν στην απογευματινή προσευχή της Παρασκευής σε τέμενος της πολιτείας Ζαμφάρα, στη βορειοδυτική Νιγηρία, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Συμμορίες λυμαίνονται τη συγκεκριμένη περιοχή, πραγματοποιώντας συχνά ληστείες ή απαγωγές για λύτρα.

Ο Μοχάμεντ Σέχου, εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Ζαμφάρα, επιβεβαίωσε ότι άγνωστος αριθμός πιστών απήχθη από τέμενος στην πόλη Ζούγκου (170 χιλιόμετρα δυτικά του Γκουσάου, πρωτεύουσας της πολιτείας).

Ο Ιμπραχίμ Αμίνου, ο οποίος βρισκόταν στο τέμενος, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι απαγωγείς είχαν κρύψει τα όπλα κάτω από τα ρούχα τους και προσποιήθηκαν πως είχαν πάει εκεί για την απογευματινή προσευχή. Λίγο μετά την είσοδό τους, έβγαλαν τα όπλα και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, σκορπώντας τον πανικό στους πιστούς που έτρεξαν να καλυφθούν, ανέφερε. Οι ένοπλοι απήγαγαν δεκάδες πιστούς και τους οδήγησαν σε άγνωστη τοποθεσία, είπε ο Αμίνου.

Ο Μοχάμεντ Μπουκάρ δήλωσε ότι ο 22χρονος αδερφός του είναι μεταξύ των απαχθέντων. Οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν το τηλέφωνό του για να τον καλέσουν και απαίτησαν λύτρα. Αρχικά, δεν διευκρίνισαν το ποσό, είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο στρατός της Νιγηρίας άρχισε τον περασμένο μήνα να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές που φέρονται να αποτελούν προπύργια συμμοριών και υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα έχει σκοτώσει δεκάδες μέλη τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.