ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για το ποδοπάτημα στην Σεούλ – «Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι»

Το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου 156 νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 197 τραυματίστηκαν

Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για το ποδοπάτημα στην Σεούλ – «Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι»

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γιέλ ζήτησε σήμερα συγγνώμη για το πολύνεκρο ποδοπάτημα που σημειώθηκε στη Σεούλ τη βραδιά του Χάλοουιν.

Δεσμεύτηκε ότι θα λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που τυχόν θα βρεθούν υπεύθυνοι για την πλημμελή αντίδρασή τους και ότι θα μεταρρυθμιστεί η αστυνομία και τα συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας.

Το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου 156 νέοι άνθρωποι–20άρηδες και 30άρηδες–σκοτώθηκαν και 197 τραυματίστηκαν όταν συνωστίστηκαν στα στενά δρομάκια της δημοφιλούς για τη νυχτερινή ζωή της συνοικίας της Σεούλ, Ιτεγουόν, όπου είχαν πάει για τα πάρτι που είχαν διοργανωθεί για το φετινό Χάλοουιν, το πρώτο που εορταζόταν στη χώρα χωρίς σχεδόν κανένα περιοριστικό μέτρο λόγω COVID-19 εδώ και τρία χρόνια.

Ο Γιουν ζήτησε συγγνώμη στη διάρκεια συνεδρίασης για την αναθεώρηση των κανονισμών ασφαλείας καθώς η χώρα συνεχίζει να θρηνεί τα θύματα του ποδοπατήματος. Σε εξέλιξη βρίσκεται άλλωστε και έρευνα για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες σε σχέση με την αντίδραση των αρχών απέναντι στην τραγωδία.

“Δεν τολμάω να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους γονείς που έχασαν τους γιους και τις κόρες τους, αλλά ως πρόεδρος της χώρας, που έχει χρέος να προστατεύει τις ζωές των πολιτών και να εγγυάται την ασφάλειά τους, είμαι συντετριμμένος”, είπε ο Γιουν.

“Λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες που θρηνούν και υποφέρουν από αυτή την ανείπωτη τραγωδία και από τους ανθρώπους που μοιράζονται μαζί τους τον πόνο και την θλίψη”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία έχει δεχτεί σκληρή κριτική για την ανταπόκρισή της στη διάρκεια της τραγωδίας καθώς έστειλε μόλις 137 αξιωματικούς της στην περιοχή παρότι είχε εκτιμήσει από την αρχή ότι στον τόπο του δυστυχήματος θα συγκεντρώνονταν έως και 100.000 άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.