Ο Α.Οτσαλάν προσφεύγει κατά της Ελλάδας για την παράδοσή του στις τουρκικές Αρχές

Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έγινε αναφορικά με την άφιξη του Οτσαλάν στην Ελλάδα το 1998 και την αίτησή του για άσυλο στην Ελλάδα

Ο Α.Οτσαλάν προσφεύγει κατά της Ελλάδας για την παράδοσή του στις τουρκικές Αρχές

Δεκτή έκανε την προσφυγή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κατά της Ελλάδας και ζήτησε υπεράσπιση από την Αθήνα.

Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έγινε αναφορικά με την άφιξη του Οτσαλάν στην Ελλάδα το 1998 και την αίτησή του για άσυλο στην Ελλάδα, αλλά και τη μετέπειτα παράδοσή του στις τουρκικές Αρχές στην Κένυα το Φεβρουάριο του 1999.

Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση της Deutsche Welle, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν υποστήριξε ότι οι πρακτικές εναντίον του για το διάστημα που παρέμεινε στην Ελλάδα ήταν αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ).

Παράλληλα αναφέρει ότι είναι αντίθετο με πολλά άρθρα της ΕΣΔΑ το γεγονός ότι οι Ελληνικές Αρχές τον κράτησαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα και ότι δεν του δόθηκε η δυνατότητα να αναζητήσει τα δικαιώματά του ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων.

Ποιος είναι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν
Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν ή Οτσαλάν και σπάνια Ότζαλαν (Abdullah Öcalan, προφέρεται: [ød͡ʒaɫan], 4 Απριλίου 1949), λεγόμενος από τους οπαδούς του «Άπο», είναι ο ιδρυτής ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, γνωστού ως Ρ.Κ.Κ.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 1998 ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν εγκατέλειψε τη Συρία προς άγνωστη κατεύθυνση, μετά τις πιέσεις που άσκησαν Αμερικανοί και Τούρκοι στη Δαμασκό για να σταματήσει να παρέχει υποστήριξη στο Ρ.Κ.Κ. και τον ηγέτη του. Από εκεί αρχίζει μια περιπλάνηση, η οποία καταλήγει, σχεδόν πέντε μήνες μετά, στην παράδοση και τη “σύλληψή” του από τους Τούρκους.

Είκοσι τρια χρόνια πέρασαν από την ντροπιαστική παράδοση του Οτσαλάν από τους Έλληνες και τους Κενυάτες προς τις τουρκικές αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος βρίσκεται αυτά τα χρόνια φυλακισμένος και απομονωμένος χωρίς επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους του. Όμως οι Κούρδοι δεν το βάζουν κάτω και οργανώνουν τόσο την κοινότητά τους, όσο και τους φίλους του Κουρδικού κινήματος ελευθερίας ώστε να βροντοφωνάξουν υπέρ της απελευθέρωσης του ιστορικού Κούρδου ηγέτη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.