Η Ρωσία ενσωματώνει στον εθνικό της κορμό 20 εκατ. ρωσόφωνους και μετατρέπει σε «ρωσικό έδαφος» τα πρώην ουκρανικά εδάφη

Όποια περιοχή κερδίζει ενώνεται με την Ρωσική Ομοσπονδία

Η Ρωσία ενσωματώνει στον εθνικό της κορμό 20 εκατ. ρωσόφωνους και μετατρέπει σε «ρωσικό έδαφος» τα πρώην ουκρανικά εδάφη

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 13.01 19.08.2022): H Mόσχα αποφάσισε να τοποθετήσει τοπικές ηγεσίες στις ρωσόφωνες περιοχές που έχει καταλάβει, προκριμένου να επιταχύνει την ένωση με τον ρωσικό εθνικό κορμό και την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων ως προς το ποια χώρα θα ήθελαν οι κάτοικοι να ανήκει η περιοχή τους, η Ρωσία ή η Ουκρανία.

Όλη η βιομηχανική περιφέρεια του Ντονμπάς στην οποία ανήκουν οι περιοχές Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ σε ποσοστό 90% σήμερα, η περιοχή της Χερσώνας, η περιοχή της Ζαπορίζια, σε όλες αυτές τις περιοχές έχει ξεκινήσει η πολιτική διαδικασία για τη εκλογή νέων τοπικών αρχόντων εκλεγμένων από τον λαό και όχι διορισμένων, όπως έκανε η διοίκηση του Κιέβου πριν.

Μεγαλύτερη σημασία και μεγαλύτερη έκπληξη ωστόσο ήταν η επιλογή του πρώην δήμαρχος της ρωσικής πόλης Κράσνονταρ να τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης που έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στην περιοχή του… Χαρκόβου, στη βορειανατολική Ουκρανία, όπου ελέγχεται από τους ίδιους!

Λίγοι έχουν αντιληφθεί ότι η πόλη του Χάρκοβου έχει απομείνει μια απομονωμένη νησίδα με ρωσόφωνους κατοίκους κατά 70% μέσα σε μια «θάλασσα» ρωσικών εδαφών.

Αυτή την στιγμή τέσσερις Ταξιαρχίες ελέγχουν από το βορρά, την ανατολή και την δύση την πόλη, αλλά η περιφέρεια είναι κάτι πολύ ευρύτερο.

Εντυπωσιάζει η απόφαση της Ρωσίας να διορίσει πολιτική διοίκηση τόσο νωρίς. Εξυπνη κίνηση, αλλά μη αναμενόμενη.

Αποσείει τα βάρη διαχείρισης των πολιτικών ζητημάτων από τις στρατιωτικές διοικήσεις και πλέον εντάσσει και το Χάρκοβο στην ενιαία διοίκηση της Ρωσίας.

Κάτι που σημαίνει ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου και αριθμού ενισχύσεων η κατάληψή και αυτής της πόλης.

Ο Αντρέι Αλεξεγένκο παραιτήθηκε χθες, Πέμπτη, από δήμαρχος της πόλης Κρανοντάρ, που είναι η 16η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας και τώρα θα τεθεί επικεφαλής του νεοδιoρισθέντος «υπουργικού συμβουλίου» στην επαρχία του Χαρκόβου,

Τι σημαίνει αυτό: Η Μόσχα δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα εδάφη που έχει καταλάβει, αλλά θα τα εντάξει στο ρωσικό εθνικό κορμό άμεσα.

Όλες αυτές οι περιοχές θα δώσουν περί τα 20 εκατ. πληθυσμό στην Ρωσία, σχεδόν όλη την βαριά βιομηχανία που ανήκε στην Ουκρανία και βέβαια τεράστιους οικονομικούς πόρους.

Και λύνουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας καθώς από τα 142.000.000 κατοίκους η Ρωσία θα έχει πλέον 162.000.000 και η βιομηχανική της ισχύ θα αυξηθεί κατά 30% επιπλέον!

Και φυσικά δεν θα σταματήσουν εκεί: Το Κίεβο είναι η ιστορική πρώτη πρωτεύουσα των Ρώσων, είναι ότι είναι η Κωσταντινούπολη για τους Έλληνες.

Στην πρώτη φάση της εκστρατείας τα τεράστια λάθη της διοίκησης δεν επέτρεψαν την κατάληψη του Κιέβου παρά την μεγάλη στρατιωτική επιτυχία των αλεξιπτωτιστών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το ξέχασαν: Θα επανέλθουν στο Κίεβο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει κατά το παρελθόν ότι οι κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας δεν θα επιστρέψουν ποτέ υπό τον έλεγχο του Κιέβου και πως δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία ενδέχεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.