
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάρκο Ρούμπιο, τον ενημέρωσε ότι η Ρωσία προχωρά άμεσα σε συντριπτικά στρατιωτικά πλήγματα κατά του Κιέβου χειρότερα και από αυτά του Σαββάτου και ζήτησε να αποχωρήσει το αμερικανικό προσωπικό «για το καλό του»!
Η κίνηση αυτή εκλαμβάνεται ως ένδειξη περαιτέρω όξυνσης της σύγκρουσης, με τη Μόσχα να αυξάνει την πίεση στο Κίεβο και τις δυτικές δυνάμεις να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.
Από την πλευρά των ΗΠΑ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση ή σχόλιο για το περιεχόμενο της επικοινωνίας, ωστόσο διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση αξιολογείται ως ιδιαίτερα κρίσιμη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.