ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο. Σολτς: «Μόνο η Ρωσία και ο πρόεδρός της φταίνε για την επισιτιστική κρίση»

Σημαντικό: Να ενταθούν οι προσπάθειες για εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία

Ο. Σολτς: «Μόνο η Ρωσία και ο πρόεδρός της φταίνε για την επισιτιστική κρίση»

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποστηρίζει ότι μόνο η Ρωσία ευθύνεται για την τρέχουσα παγκόσμια επισιτιστική κρίση. 

Την άποψη αυτή εξέφρασε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου μετά από έκτακτη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

«Η ευθύνη για τις απειλές που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε βαρύνει ξεκάθαρα τη Ρωσία και τον πρόεδρό της», είπε ο Σολτς, αναφερόμενος στην κατάσταση των τροφίμων.

Υποστήριξε ότι οι ηγέτες της ΕΕ ανησυχούν για τις δυσκολίες στην παροχή τροφίμων και ότι εξέτασαν τον λόγο για την ειδική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία.

«Ως εκ τούτου, είναι τόσο σημαντικό τώρα να ενταθούν οι προσπάθειες για εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία», είπε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συζητά με όλους τους σημαντικούς παράγοντες πώς μπορεί να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα.

«Είναι αυτονόητο ότι αυτό περιλαμβάνει και τη συζήτηση για το πώς μπορούν να εξαχθούν τα λιπάσματα», είπε.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι η επισιτιστική κρίση στον κόσμο συνέβη πολύ πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και των εσφαλμένων υπολογισμών των δυτικών χωρών.

Ταυτόχρονα, ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η τρέχουσα κατάσταση έχει επιδεινώσει το πρόβλημα και οι δυτικές κυρώσεις έχουν γίνει ένας από τους βασικούς λόγους για τη διακοπή της προμήθειας τροφίμων, γεγονός που επιδείνωσε την κρίση. 

Νωρίτερα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διαπραγματεύεται με τη Ρωσία και την Ουκρανία για να ξεμπλοκάρει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας με αντάλλαγμα την άρση ορισμένων κυρώσεων που εμποδίζουν την εξαγωγή ρωσικών λιπασμάτων. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Vasily Nebenzia, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι υπάρχει συζήτηση για την επανέναρξη της πρόσβασης στις παγκόσμιες αγορές ουκρανικών σιτηρών και ρωσικών λιπασμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.