ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Β.Πούτιν υπέγραψε τον νόμο για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη New Start

Ο αρχηγός του κράτους θα μπορεί να λάβει απόφαση για την επανάληψη της συμμετοχής της Ρωσίας στη Συνθήκη

Ο Β.Πούτιν υπέγραψε τον νόμο για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη New Start

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο με τον οποίο αναστέλλεται η συμμετοχή της Ρωσίας στη Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (START). Το έγγραφο δημοσιεύθηκε.

Σύμφωνα με το νόμο, η Συνθήκη START αναστέλλεται, ενώ ο αρχηγός του κράτους θα μπορεί να λάβει απόφαση για την επανάληψη της συμμετοχής της Ρωσίας στη Συνθήκη. Ο νόμος τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία της επίσημης δημοσίευσής του.

Την περασμένη εβδομάδα, στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, ο Πούτιν ανακοίνωσε την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη Συνθήκη START.

Αν ο Παύλος Πολάκης διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδρύσει δικό του κόμμα, θα το ψηφίζατε;

  • Ναι (41%, 6.209 Votes)
  • Όχι (45%, 6.789 Votes)
  • Ίσως (10%, 1.459 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (4%, 651 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.108

Loading ... Loading ...

Στις 22 Φεβρουαρίου, ο νόμος εγκρίθηκε ομόφωνα από την Κρατική Δούμα και εγκρίθηκε από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο για τις διεθνείς συνθήκες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος μπορεί να αναστείλει μια διεθνή συνθήκη της οποίας η συγκατάθεση να δεσμευτεί έχει εγκριθεί με ομοσπονδιακό νόμο.

Ο αρχηγός του κράτους μπορεί να το πράξει σε περιπτώσεις που απαιτούν επείγουσα δράση, με υποχρεωτική άμεση ενημέρωση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και της Κρατικής Δούμας και την υποβολή σχετικού νομοσχεδίου στην Κρατική Δούμα.

Η Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων υπογράφηκε από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ στις 8 Απριλίου 2010 στην Πράγα- είναι γνωστή ως START, START III ή Συνθήκη της Πράγας.

Το έγγραφο είχε διάρκεια 10 ετών (έως τον Φεβρουάριο του 2021), με δυνατότητα παράτασης για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα πέντε έτη, και περιλάμβανε ρήτρα απόσυρσης.

Σύμφωνα με τους όρους του εγγράφου, κάθε πλευρά έπρεπε να μειώσει τα πυρηνικά της οπλοστάσια έτσι ώστε μετά από επτά χρόνια και στη συνέχεια ο συνολικός αριθμός των όπλων να μην υπερβαίνει τους 700 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, τους βαλλιστικούς πυραύλους υποβρυχίων και τα βαριά βομβαρδιστικά, καθώς και τις 1.550 κεφαλές και τους 800 αναπτυγμένους και μη εκτοξευτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.