ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Β.Ζελένσκι ζητά από τον Ε.Μακρόν να κόψει τα ρωσικά κανάλια από τον δορυφόρο Eutelsat

Δεν έχει όρια η προπαγάνδα του Κιέβου

Ο Β.Ζελένσκι ζητά από τον Ε.Μακρόν να κόψει τα ρωσικά κανάλια από τον δορυφόρο Eutelsat

Δεν έχει όρια το θράσος του καθεστώτος του Κιέβου. Λίγες ημέρες μετά την απόπειρά του να εμπλέξει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο κατά της Ρωσίας με απρόβλεπτες συνέπειες, τώρα ζητά από την Γαλλία να μην κάνει αναμετάδοση ρωσικών τηλεοπτικών σταθμών, με την δικαιολογία ότι είναι όργανα προπαγάνδας.

Στην Ουκρανία ο υπουργός Πολιτισμού, Ολεξάντρ Τκατσένκο ζήτησε να διακόψει ο γαλλικός δορυφορικός φορέας Eutelsat την αναμετάδοση ρωσικών καναλιών «προπαγάνδας».

Ο Eutelsat μεταδίδει δεκατρία ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια, ιδίως του ομίλου RT.

Σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τκατσένκο, καλεί την κυβέρνηση Μακρόν να απαγορεύσει στον δορυφορικό φορέα Eutelsat, του οποίου το Παρίσι ελέγχει το 22%, την αναμετάδοση των προγραμμάτων «ρωσικών καναλιών προπαγάνδας».

O Τκατσένκο επισημαίνει ότι η ίδια η ύπαρξη της ρωσικής τηλεοπτικής προπαγάνδας εξαρτάται από τις δυτικές τεχνολογίες και τονίζει ότι ο συγκεκριμένος δορυφορικός φορέας συνεργάζεται με δύο μεγάλες ρωσικές πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης, την Tricolor TV και το NTV-Plus, καθώς και ότι μεταδίδει δεκατρία ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια, ιδίως του ομίλου RT.

Ο υπουργός από το Κίεβο υπογραμμίζοντας τη μη απαγόρευση ακόμη από την ΕΕ της παροχής δορυφορικών υπηρεσιών σε ρωσικά κανάλια προπαγάνδας, θεωρεί «εξαιρετικά σημαντική» την οργάνωση συνάντησης των χωρών «συμμάχων» της Ουκρανίας για τον καθορισμό «στρατηγικών στόχων», με σκοπό την αντιμετώπιση της προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτιμά, ότι η Γαλλία, ως «ηγετική στρατιωτική δύναμη» στην ηπειρωτική Ευρώπη, πρέπει να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ενίσχυση της ασφάλειας των πληροφοριών στην Ευρώπη και στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.