ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Αμερικανοί ανέσυραν αισθητήρες και ηλεκτρικά εξαρτήματα από το κινεζικό μπαλόνι

Το FBI εξετάζει τα αντικείμενα

Οι Αμερικανοί ανέσυραν αισθητήρες και ηλεκτρικά εξαρτήματα από το κινεζικό μπαλόνι

Μέρες μετά την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού οι Αμερικανοί ανέσυραν αισθητήρες και ηλεκτρικά εξαρτήματα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Τα συνεργεία έρευνας βρήκαν «σημαντικά συντρίμμια από την τοποθεσία, συμπεριλαμβανομένων όλων των αισθητήρων προτεραιότητας και των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που εντοπίστηκαν», δήλωσε η αμερικανική Βόρεια Διοίκηση.

Το FBI εξετάζει τα αντικείμενα που οι ΗΠΑ λένε ότι χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκοπεία ευαίσθητων στρατιωτικών τοποθεσιών.

Μεγάλα τμήματα της κατασκευής ανακτήθηκαν επίσης τη Δευτέρα , λένε στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Περίπου 9-12 μέτρα της διάταξης κεραιών του μπαλονιού είναι μεταξύ των στοιχείων που βρέθηκαν, σύμφωνα με το CBS.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το αερόστατο που πετούσε σε μεγάλο υψόμετρο προήλθε από την Κίνα και χρησιμοποιήθηκε για κατασκοπεία, αλλά το Πεκίνο επιμένει ότι ήταν απλώς ένα μετεωρολογικό αερόπλοιο παρακολούθησης καιρού που είχε εκτραπεί της πορείας του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά από εκείνο το πρώτο περιστατικό, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν καταρρίψει τρία ακόμη αντικείμενα που πετούσαν σε μεγάλο υψόμετρο σε ισάριθμες ημέρες – πάνω από την Αλάσκα, την περιοχή Γιούκον του Καναδά και τη λίμνη Χιούρον στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.