
Οι Αμερικανοί μεταφέρουν 6 E-3 Sentry AWACS από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη προφανώς με την προοπτική χρήσης τους σε μία επίθεση κατά του Ιράν.
Η αποστολή 6 αεροσκαφών E-3 Sentry AWACS στο Ιράν μπορεί να φαίνεται υπερβολική, αλλά πρόκειται για μια τεράστια χώρα.
Για την κάλυψη της νότιας ακτής και των δυτικών συνόρων, οι ΗΠΑ χρειάζονται τουλάχιστον 4 E-3, τα οποία καλύπτουν τέσσερις «κύκλους» των 120.000 τετραγωνικών μιλίων (σύμφωνα με την περιγραφή του ΝΑΤΟ για την περιοχή κάλυψης E-3).
Sending 6 E-3 Sentry AWACS aircraft to Iran may seem insane, but note that Iran is a vast country. For coverage of the south coast & west border, US needs at least 4 E-3s which I have roughly shown by four 120,000 sq mile circles (per NATO description of E-3 coverage area). https://t.co/wAmoWOJ3xS pic.twitter.com/5BGJzmdoTc
— Mehdi H. (@mhmiranusa) February 18, 2026
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.