
Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και ακόμα 4 χώρες της Μέσης Ανατολής δήλωσαν ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο τους για στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, περιορίζοντας τις επιλογές του Προέδρου Τραμπ.
🚫 6 out of 6 GCC countries now prioritizing de-escalation over US military requests against Iran
1. 🇸🇦 Saudi Arabia – No
2. 🇦🇪 UAE – No
3. 🇶🇦 Qatar – No
4. 🇰🇼 Kuwait – No
5. 🇴🇲 Oman – No
6. 🇧🇭 Bahrain – NoAll six GCC countries refuse to allow US use of their land… pic.twitter.com/tx0dJqLvND
— ZeroList (@ZeroListcom) January 28, 2026
Η άρνηση αυτή της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να έχουν οι ΗΠΑ πρόσβαση στον εναέριο χώρο τους καθιστά σαφές ότι ο Κόλπος δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλακεί σε μια νέα αντιπαράθεση με το Ιράν.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.